Hej!

Får inte tag i elektrikern som kopplat in termostaterna i mitt nybyggda hus, men enligt ritning för golvvärmen OCH enligt antal värmefördelare, skall det vara nio termostater. Elektrikern har endast satt upp åtta (satt för en täckbricka där den nionde skall sitta).

Den termostat han inte satt upp är enligt golvvärmeritningen den som skall reglera den största golvytan.

Vad kan detta få för effekter?

Tacksam för svar!
 
Vid den största ytan kan det sitta en inomhusgivare till shunten eller värmepumpen som då kommer att styra värmen där.

Protte
 
Nej det finns ingen inomhusgivare till shunten eller värmepumpen (frånluftsvärmepump) för denna del av golvvärmeslingorna.

Kanske skall förtydliga - Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Golvytan i köket (näst största meterantal golvslingor) har en termostat och vardagsrumsytan (största meterantal golvslingor) skall enligt ritning ha en egen termostat. Nu verkar det vara som om termosten för köket reglerar även golvvärmen i vardagsrumsdelen.

Frågan är - om ritningen säger att det skall vara ett visst antal termostater (lika med antal värmefördelare) och det sedan inte kopplas på detta sättet - kan det få några negativa effekter?
 
Det är ju inte alltid att ritningen blir rätt, man kanske inte sett att det är "öppen" planlösning och som vanligt när två ska bestämma så blir det tjaffs (mellan termostaterna)

Protte
 
Som prototypen skriver så det är vanligt att man vid stora öppna ytor och flera slingor väljer att låta en termostat styra alla slingorna i rummet
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.