Hej!
Jag måste beställa lampor till det tak som jag nu i dagarna kommer sänka, det lutar emot att jag köper dessa..
Är någon som testat dem, eller kanske vet nåt om hur dem funkar "in action" med ljusstyrkan osv..
 
Jag har köpt några stycken ledarmaturer ur Maxels utbud som heter Pluto. Den modellen jag köpte har en väldigt smal spridningvinkel (ungefär som en ficklampa). Och det var väl inte riktigt vad jag önskade som allmänbelysning. Så mitt tips för att undvika besvikelse är att du kollar hur den lyser innan du köper en massa. De jag köpte hamnade i fönstersmygarna i stället och där gjorde de sig väldigt bra :)
 
Enligt återförsäljaren så ger dessa lampor jag länkade en "ljuspunkt" på ca 2 meter i diameter med en takhöjd på 2.4meter..
Är lite orolig dock då man inte kan kolla hur dem lyser "in action"..
Får kanske glida ut på lite lokala bygghandlare och se vad dem kan erbjuda med..
 
Per72 skrev:
Jag har köpt några stycken ledarmaturer ur Maxels utbud som heter Pluto. Den modellen jag köpte har en väldigt smal spridningvinkel (ungefär som en ficklampa). Och det var väl inte riktigt vad jag önskade som allmänbelysning. Så mitt tips för att undvika besvikelse är att du kollar hur den lyser innan du köper en massa. De jag köpte hamnade i fönstersmygarna i stället och där gjorde de sig väldigt bra :)
Pluto har spridning 15grader. De som TS länkar har 45grader.

Vi sätter väldigt många Pluto! Mycket bra armatur! Men den är inte optimal för allmänbelysning.

Funkar bäst som effektbelysning (släpljus efter vägg/snedtak, punktbelysning osv)
 
Andreas_Hansson skrev:
Ett tips.[länk]
Har köpt ett 5w kitt därifrån och är jäkligt nöjd.
Blir ett till 9w kitt snart

Hur upplever du dina 5w som du köpte?
I vilken typ av rum har du dem?
 
Har dom i köket.Sitter infällda i taket.
Är hel nöjd
 
Andreas_Hansson skrev:
Ett tips.[länk]
Har köpt ett 5w kitt därifrån och är jäkligt nöjd.
Blir ett till 9w kitt snart
Jag har 6-Wattarna från samma leverantör (NS) i alla utrymmen utom sovrummen i huset. TOKNÖJD! De bakåtsträvare som förespråkar halogen har omöjligt testat dessa, och inte sett elräkningen med LED heller d^_^b

Skulle gärna ännu hellre tagit 9-wattarna, men jag hade bara 40 mm fritt djup att montera de i, vilket inte räcker för 9-wattarna. Ljus kan man ju aldrig få för mycket av, bara att dimra efter behov.

Lycka till!
 
Hej!

Vi valde LED genomgående till vår nyligen avslutade köksombyggnad och tog allt från Niklas Scott på NS Effektivare Energi i Örebro. Kunskap har han och intresset är det inget fel på. För vår del är vi bara nöjda som valde 22 st 6W spottar i taket, 6 meter list under bänkskivorna i baren och 10 st 5W spottar under överskåpen - allt dimbart och vi är extremt nöjda.

MVH

TMC
 
Välj LED men en bred ljusvinkel 45°-60, tänk även på att det är skillnad på LED och LED, kolla att lamporna inte är mer än >3 200 K, väljer du ett högre kelvin blir belysningen "kall", vilket inte alltid är att föredra hemma.
 
Tänk dessutom på att LED inte blir mindre kall när man simmar såsom glödljus och halogen blir...

MVH

TMC
 
LED med högre färgtemperatur än 2700°K tillsammans med befintliga ljuskällor ser klart kallare ut och skär sig rejält.
 
Kan bara instämma. Kollade runt högt o lågt o landade till slut hos Mr Scott. 10 st 6-watts spottar i taket dimbara, ljuset är riktigt fint och ljusstyrkan är det inget fel på. Det var faktiskt Niclas som rekommenderade mig att gå på 6-wattare i stället för 9-wattare, och det var ett bra råd. Det blev ett ganska dyrt kalas, men snyggt som fan blev det, och skönt o slippa byta halogenlampor till förbannelse plus att jag slapp sänka taket mer än aningens. Till o med elektrikern var imponerad av resultatet. Enda invändningen jag möjligen har är att på vissa ljusstyrkor så blinkar/flimrar det aningens lite pga dimmern, men det var bara i början jag tänkte på det (dvs när man är petigare än petigast). En till sak om man nu ska vara petig är att när ljuset är ställt på lägsta ljusstyrkan och man stänger av med brytaren så tar det 2 sek innan ljuset försvinner. Elektrikern förklarade det med nån kondensator nånstans, och att det går åt så oerhört lite energi så den orkar driva lamporna en liten stund längre än vanligt.

Innan jag körde på dessa lampor så köpte jag hem en Clas Ohlson-trippel-LED, det starkaste dom hade. Det var ett skämt i jämförelse med det jag nu landade i. Verkligen!

Nästa steg är spottar över köksbänken, funderar på en sån där LED-stripe, men hur ser det egentligen ut? Nån som vet? Är det inte snyggare att ha punktvis ljus så man får lite mer liv i kaklet?
 
Jag måste hoppa in och tipsa om Envirolight-425. En downlight på 3x1W (ca 4W i praktiken). Jag var hemma hos kille som säljer dom för ett par veckor sedan. Han har satt dom överallt i sitt hus. Innan jag var där var jag orolig för att det skulle vara aningen för kallt ljus. Men icke, de lyser riktigt bra! 60 graders spridning och lyser som en 30W halogen.

Otroligt kunnig på området var han, och han hade verkligen finkammat marknaden på LED-downlights, dessa var de överlägset bästa han hittils fått tag på.

Jag har beställt 52st till mitt hus :p

Här hittar ni dom: http://www.envirolight.se/ klicka in på downlights och scrolla ner.
 
lackeus skrev:
...Nästa steg är spottar över köksbänken, funderar på en sån där LED-stripe, men hur ser det egentligen ut? Nån som vet? Är det inte snyggare att ha punktvis ljus så man får lite mer liv i kaklet?
Här kommer ett par bilder på LED-stripen från NS. Jag har monterat den bakom en 8 mm aluminiumlist i L-form från närmsta byggvaruhus. Tycker den är grym! Går utmärkt att dimma också.

Beträffande flimmer på 6-wattarna, så har jag bara det problemet på en grupp. Det som skiljer denna grupp från de andra i huset är att det endast är tre spottar jämfört med resten som är fyra eller fler. Vet inte om det alltså kan ha med belastning att göra, eller om just den transformatorn eventuellt är kass (Jag har åtta grupper som fungerar klanderfritt utan flimmer alls)? Jag har löst det med att ställa min-läget på dimmern strax över det börjar flimra i alla fall. Lite surt dock, för jag tycker att det är så ballt att dimma ner de som man nätt och jämnt kan se att det lyser, vilket funkar utmärkt på resten, tokstabilt ljus. Borde väl ringa NS och se vad han säger.
 
  • 2010-05-17 08.32.41.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • 2010-05-17 08.32.57.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.