Vårt badrum är byggt och våtspärrat enligt konstens alla regler. På golvet finns klinker, på väggarna kakel och i taket skivor med plastlaminat och infällda spotlights. I den hörna där vi nu har ett badkar (135*135), vill vi istället ha en bastu. Vi skulle vilja montera lavar och ryggstöd direkt på kakelväggarna och bygga den sneda väggen av glas/glasbetong. De befintliga väggarna är ytterväggar (sutteräng).

Går det att använda befintliga väggar på det sättet vi beskriver? Jag menar inte hållfastheten, utan fukt/värme osv. Kan man ha ett vanligt badrumstak i en bastu? Klarar lamporna det (självklart IP44)?

Det skulle vara väldigt värdefullt att få höra andras tankar! Tack på förhand. :)
 
Jag skulle haft en fristående bastu i ovanstående fall, har du kollat vad som finnes?

I annat fall kan man ju bygga en fristående bastu i rummet utan att punktera tätskikten osv.
 
Jo, vi vet ju att det bästa vore att bygga ett rum inuti rummet. Men vi vet inte av vilka skäl. Fuktskador? Värmeskador? Svårt att värma upp? Eftersom utrymmet är så litet redan vill vi bygga så lite som möjligt.
 
Förmodligen vill man inte luta sig mot en klinkervägg som är 70 gr. varm. och det lär bli en hel del kondens.
 
Stenmaterial är inte att rekommendera inuti bastun eftersom det alstrar mycket värme. Det tar lång tid att värma upp rummet och när du änligen fått upp värmen
är det mycket svårt att justera temperaturen eftersom väggarna avger så mycket värme. Du kan också få problem med att bastuaggregatets överhettningsskydd
löser ut. Aggregatet kommer också att dra onödigt mycket ström.
I torrbastu ska det vara trä på väggar och tak.
Vill du använda ditt kaklade utrymme som det är utan att bygga panel på väggar och tak så kan en ånggenerator vara ett alternativ.
:)
 
Glasbetong kan väl explodera i bastu?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.