Hej

Nu har jag lagt en dag på att röja upp i garaget och få upp allt som låg där på väggarna. Man slås lite av hur otroligt smutsigt det kan bli i ett garage.. När jag sedan sopade golvet (som är ett helt obehandlat betonggolv) så rivs det upp otroliga mängder damm som lägger sig som ett fint lager över allting (bla den nypolerade crossen). Det måste finnas något sätt att enkelt få ett schysstare golv i garaget, utan att knacka bort gamla oljefläckar och lägga massa pengar på golvfärg som man bara river upp med dubbdäcken sen?

Hur har ni som har betonggolv gjort? Jag har surfat runt men bara hittat alternativen måla (dyrt jobbig och inte tillräckligt slitstarkt) klinker (annu dyrare, jobbigt) och slipa (snyggt men svindyrt) finns det inget vax/olja/impregnering som det bara är att kleta på för att binda dammet och göra golvet lite mer vattenavstötande?
 
Jag har behandlat mitt med Lithurin I och IIs.
Det binder dammet i ytan, skapar ett mycket hårdare/slitstarkare ytskikt och ger förbättrat motstånd mot tex. oljespill.
Det är ok prismässigt, drygt 2000:- för 75m2, enkelt att lägga ut och helt fritt från lösningsmedel.

Du får dock ingen färg på golvet, det ser lika grått ut som innan efter att det torkat och alla ev. fläckar kommer synas lika väl efter behandlingen som innan.
 
Det låter intressant. Vart köper man det?
 
Prova med Oxanolja
 
Roary skrev:
Det låter intressant. Vart köper man det?
Nordsjöbutikerna är återförsäljare.
 
Men håller epoxyn för dubbdäck och är den fuktgenomsläpplig? I mitt gamla garage, som nu är verkstad så är (var) det målat med någonslags färg med flingor i och den är ganska bortnött nu.
 
Det är ingen expoy, sådant är dyrare.

2k färgen håller för dubbdäck, dock kör jag inte in/ut varje dag utan det är mera ett hobbygarage. För ett sådant slitage gäller nog kakel eller epoxy som gäller. Men då blir ju prislappen en faktor 10.

färgen går ju att måla ovanpå efter några år.

Färgen är ej vattengenomsläpplig. vatten och klykol "pärlar" sig på ytan. Jag kör med tunga motorlyftar, domkrafter, pallbockar. Funkar kanonbra. Lätt att hålla rent också

/benny
 
Mikael_L
Är det någon som vet mer om detta, eller kanske t.o.m provat?
http://www.herdins.se/fuktstopp

Det är iaf inte dyrt enligt min kompis som håller på och kollar och frågar runt.
 
Har också brottats med dessa problem, och kom fram till att klinkers var bäst och billigast i längden. 90 :- /kvm för klinkers hos Bauhus.
DSCN1440-1.jpg
 
Kolla med NM-epoxy http://bygg.nilsmalmgren.se/

De har specialepoxy för betonggolv, det släpper ut fukten. Köpte sånt för flera år sen, det var inte dyrt. Dock använde jag det aldrig för vi hann flytta..

I detta kunde man blanda ner flingor om man ville.
 
Ja de säljer direkt från en annan hemsida.
http://www.epoxibutiken.se/
Jag har det i halva min källare och det har fungerat bra men jag vet inte om det är så hårt så inte dubben sliter på den, då är nog klinkers bättre.
 
Man behöver kanske inte rivstarta i garaget! Eller införa dubb-förbud som Stockholm.:)

Epoxy är väl starkt? Man bygger ju båtar och annat med det? Men det vet säkert NM-epoxy, de brukar vara väldigt trevliga att prata med.
 
Kan man inte lägga två remsor gummimatta där hjulen rullar och välja valfritt underlag på resten? Färg, epoxi, klinker eller "whatever"...
 
S
Vad är det för fel på klinkers? Det går snabbt att lägga, det är inte speciellt dyrt heller, och golvet är säkert mer eller mindre förberett redan, bara göra rent ordentligt och sedan prima, på med fix och fram med plattorna!
http://www.biltema.se/Bygg/Kakel-och-mura/Klinker/Garageklinker-18-st-162-m/
118kr/kvm + 30-40kr/m2 fixkostnad så är du hemma! Håller i många många år, ser snyggt och exklusivt ut, låter plattan andas och är lätt att hålla efter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.