Hej!

Vi har precis köpt hus men inte flyttat in ännu och jag har börjar småplanera köksrenovering. Vi skulle vilja ha en köksö med induktionshäll men inser att vi måste dra elen till köksön via golvet.

Idag är det klinkers med vattenburen golvvärme. Vi kommer förmodligen att lägga något mörkt trägolv eller laminat och undrar över några saker:

1. Kan man bara lägga trägolvet över det gamla klinkergolvet eller måste man riva upp det gamla golvet först?

2. Om man bara lägger över det nya golvet, kommer golvvärmen fortfarande att fungera?

3. Vad är bästa sättet att dra elen till köksön under golvet?

Tack!
 
Det borde gå att lägga på trägolv utan problem - iaf om det är isolerat under den nuvarande golvvärmen.
För att dra el - hmm klurigt.
Hade ni inte haft golvvärme hade det ju bara varit och fräst upp ett spår - nu måste man ju vara mer försiktig.
Ev måste ni bygga upp med spån eller liknande så ni kan fräsa ned ett elrör - om det inte går att försiktigt lägga ned elen i en fog eller om man kan få loss ett par klinkersplattor och om det utrymmet då räcker...

/K
 
Tack för snabbt svar!

Låter som att fräsa ned ett elrör är den bästa och proffsigaste lösningen samtidigt som det låter som att man måste veta vad man gör då man gör jobbet. Vilken typ av hantverkare skulle bäst klara av detta utan att kapa rören? Golvläggare, elektriker, rörmokare??
 
Det kan gå att detektera var golvärmerören går med en värmekamra. Golvärmen kommer att fungera sämre, men troligen OK om du lägger trägolv över. Troligen måste du spackla klinkergolvet, det är ofta inte tillräckligt jämnt för att vara underlag till ett parkettgolv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.