Vi har ett grått hus, som vi förra året bestämde att måla vitt. Förra året påbörjade vi renovering av fasaden, vi bytte de träplankor som behöves och grundmålade dem. Vi har skrapat flagad färg och grundmålat. Huset är därför nu grå/vit-randigt och ser ut som en polkagris. Vi räknade då inte med att behöva flytta till en annan stad (man måste ju ha ett jobb). Nu skall vi alltså sälja huset. Vi tror att värdet blir bättre om vi först slutför målningen. Vi vill inte lägga en förmögenhet på färg, men vi vill ju att de nya ägarna skall känna sig nöjda och inte behöva måla om huset de närmsta åren.

Någon som har tips på prisvärd vit fasadfärg?
 
Jotun - Demidekk Ultimate eller Beckers - Perfekt Akrylat
 
Colorex har en färg som heter Oden,mkt prisvärd,fick bra betyg i folksams test för ngt år sedan.
 
Alcro's Stugfärg
 
Tusen tack för svaren! Vi hann dock inte invänta dem, utan hittade en gammal tråd som hänvisade till Folksams test av husfärger. Det blev Alpina Uteakrylat, som fick godkänt för att kunna stå emot mögel, flagning och krackelering bra. Kostade dessutom bara 430 kr/10liter.
Vi har nu målat huset två gånger, och resultatet är OK. Med en tredje strykning hade resultatet blivit perfekt, men det hinner vi inte. En dyrare färg med mer pigment hade säkert haft bättre täckförmåga.
Känns ändå bra att kunna lämna ifrån sig ett hus som inte är randigt, och där köparna inte måste slänga sig på projektet att måla om huset, samt att veta att färgen är "godkänd".
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.