Hej,
Har ett litet irritationsmoment som vi först för ett par dagar sedan insåg hur det uppkom. Varje morgon de senaste veckorna har nämligen vår grusgång legat med stora gropar och framdragen markduk. Vi har krattat tillbaka, men nästa morgon är det likadant. Markduken har blivit hålig och fransig och ser allämnt trasig ut. Så en morgon när jag var upp extra tidigt och kikade ut såg jag ett par energiska skator som grävde/sprättade sig ner till markduken, hackade sönder och flög iväg med småbitar. Så tjuvaktiga skator finns, de tycker väl att det är ett ypperligt bobyggematerial. Det är ju faktiskt ganska komiskt, men nu har svärmor snubblat på den uppvikta markduken, och det är ju ganska drygt att kratta grusgång för jämnan. Förstår ju att de snart måste vara färdiga med boet och sen får de väl lägga tiden på att mata ungar, men för kommande säsonger, finns det något man kan göra? Har fåglar luktsinne, kan man spruta lite med ättika eller är det onödigt?
Någon som upplevt något liknande?
 
Hemmakatten
Ge skatorna något annat intressant byggmaterial istället för markduken.

Har ni hund eller annat djur som ni kammar så lägg ut håret/ullen, lite fjädrar från en trasig dunkudde, ett trasigt lakan kan rivas i små, små delar osv. osv.

Ättika är bra till mycket, bl.a. så gillar inte djur detta, så det går alldeles utmärkt att dutta på lite ättika. Men det låter som att det är ett ganska stort område så det lär gå åt mkt ättika, den dunstar också så man lär fågöra om det ofta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.