Y
Jag tog ner innertaket, såg att mössen hade grisat ner rejält i isoleringen, även hål i fuktspärren. Så jag tänkte snitta upp och byta vissa delar utav isoleringen.

körde upp tumstocken, har 26cm...

kollade rockwools flexibat...

170+95 = 265mm
220+45 = 265mm
195+70 = 265mm
120+145=265mm

men... 145+70+45= 260mm

Frågan är dock, är det bra att ha så många lager, man vill väl helst ha så få som möjligt. Dels för göra det besvärligare för mössen.. och lättare för än själv att montera..

Antingen tar jag 3 lager... eller 2 lager och drar bort lite isolering så det blir rätt tjocklek..

hur hade ni gjort?
 
Om isoleringen nominellt blir 260 eller 265 mm spelar ingen roll. Jag hade lagt 120+145.
 
Första lagret styrs av tjokleken på den vågräta underliggaren till takstolen (kommer inte på namnet) så att det blir plant. Sen lägger du nästa lager, vissa hävdar att det skall vara vinpapp på översta lagret.
 
Y
Nu när jag började riva i detta så upptäckte jag att det inte alls var 26cm.. och dessutom låg det redan i lager, så har köpt in massa felaktig isolering, haha.

Men.. detta med "vinpapp"... det var papp på den isolering som var upp mot de öppna ytorna på vinden.. vilket gjorde skarvarna mellan isoleringarna mer uppenbara...

-något som får mig ana att det var där mössen tog sig ner, i papp-glyporna..

hur kan jag lösa detta måntro, brukar man kanske tejpa varje skarv? eller ska jag lägga golvskivor även över de öppna ytorna kanske?...

har ju inte lust att få ner möss som grisarner och gnager på elkablarna igen..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.