Har någon i Göteborgsområdet erfarenhet av HM-hus?
Undrar Petronella
 
Tack för länken!
Det verkar som om det var svårt att få grepp om priset.
Har du kommit fram till nåt ca pris m2 ? :-/
Har du upplevt dom så som det står i trådarna längre tillbaka typ buffliga sura för att bli störda i semestern o dyl.? Verkar inte kul om man måste be om ursäkt för att få köpa av dom.
Petronella
 
Ska försöka hålla mig kortfattat (pga mycket att göra just nu ;)).
Ca-priset / m2 är väldigt svårt att ge generellt då det beror på hur huset ser ut m t p vinklar, saxtak, 1- eller 1½-plans mm. 1-plans är billigast vid lösvirke för det går snabbast att bygga + man slipper hyra ställningar och färdigställa huset i flera moment.
Säg att kostnaden grovt är 8000-10000/m2 för ett enplanshus. Det känns som att priserna är relaterat till verkligheten, dvs att man inte blir lurad.
Det som är bra med HM-hus är att man får ett välbyggt hus samt man kan få det som man vill i o m det är lösvirkes.

När det gäller arkitekten så har han väldigt, väldigt mycket att göra. Det är där det tar tid. Men ju mer man är föreberedd samt vet hur man vill ha huset (färdiga ritningar så långt man kan), desto snabbare går det. När väl bygget är igång, går det undan.

Vad som inte ingår i priset är:
Färg/tapet inne/ute.
Bbadrumsinredning (kommoder)
Låscylindrar
Spackling, målning och tapetsering.
Städning under byggtiden.

Det ingår några belopp i kalkylen för kök, garderober och grovkök samt el som dock "måste" ökas såvida man inte vill ha enklast möjligt.

De man mest har att göra med är naturligtvis snickarna till skillnad från kataloghus då det är till husföretaget man vänder sig till annars. Vi för en dialog med snickarna angående allt, då det är de som samordnar allt. Det är bara när det gäller rent ekonomiska frågor som HM-hus kommer in i bilden.

Puh, det blev lite längre än vad jag trodde, menjag hoppas du fått svar på en del frågor. :)
 
Tack "markis" för att du rätat ut en del frågetecken och lycka till med bygget!

Petronella :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.