Hej

Jag funderar på att lägga en beställning i USA på motorsåg men hittar inte så mycket info om dom sågarna här på forumet.

Ngn som har några erfarenheter från Makitas motorsågar? Verkar ju grymt billigt på exempelvis, www.acetoolsonline.com

Vad tror ni man ska ha för såg om man sågar ner 1-3000 kvm skog per år dvs 1-3 tomter!
Dom i husqvarna/jonsered trodde inte jag behövde ha en proffsmaskin, men jag vill inte ha ngt smäck som går sönder. Har precis lyckats med bedriften att få min Jonsered 2055 Turbo att skära... :(
 
Jag har en Makita DCS 5000 som jag trivs väldigt bra med, rent prestandamässigt hamnar den väl i proffssågsegmentet, den är nyligen ersatt av en som heter 5030 som väl inte skiljer mycket annat än i smådetaljer. I Usa heter 5030 5100. Sågarna tillverkas i Tyskland av Dolmar, en gammal beprövad sågtillverkare som är helägda av Makita, men de gör även motorsågar under eget namn, det som skiljer Dolmar från Makita är färgen på kåporna, dvs ungefär som skillnaden mellan Husqvarna och Jonsered. Sågarna som finns hos Ace tool online är sk hobby/farmarsågar (510 och 460, sista siffrorna i modellnumret är vilken svärdlängd de har monterad på sågen). Kolla engelska ebay, och de normala engelska inköpskällorna, det kan bli rätt billigt därifrån med.
 
apotekarnes
Husqvarnas billigare modeller är inte smäck (och inte heller speciellt billiga). Jag tror att en farmarsåg typ 435 eller 435-e (500 spänn dyrare pga lull lull) är perfekt för mindre avverkning. Den stora fördelen men husk/Jons är att delar och kunnig servicepersonal finns överallt.

Jag skulle nog aldrig köpa en motorsåg från makita, men det beror endast på att färgen inte passar in i skogen:)

Här är ett test av ett gäng motorsågar i 45cc-segmentet. Makitan verkar göra rätt bra ifrån sig även om de svanska sågarna vann testet.
 
Var tog testet vägen?
 
Har för mig att det testet sågades! Hihi!

Lagavulin
 
apotekarnes
DCS6400=en relativt lätt 64kubikare med god motorstyrka, 7300 och 7900 är i princip samma såg med grövre cylinderlopp och mer köra med. Slänger du på en etta i slutet, dvs 6401, 7301 och 7901 så betyder det att sågen har easy start, dvs dekompressionsknapp. Testet är väl lite sådär, de blandar lite äpplen och päron, lite överdrivet är det ungefär som att automobil skulle testa en Toyota Aygo, en Suzuki Liana, en mopedbil och en Skoda Yeti i ett jämförelsetest.
 
Redigerat:
Är 6401:an ett dumt att jämfört med DCS510? Blir den för stor och tung? Har man nytta av dom extra hästkrafterna?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.