med mak utanför pordränen så är du tillbaka i ruta ett temeraturmässigt ,alltså du får en torrare källare men sparar inget på värmen , makadamen är öppen o kylan går nedåt
renoverarn
 
Kan rekomendera titta på en film om markarbete hos Byggmax. Beskriver bra nästan alla moment kring dränering. Vilken firma väljer man är sen upp till var och en beroende på framförallt personkemin. Nu efter att ha anlitat en del hantverkare hemma litar jag mer på min egen magkänsla än på referenser.
Finns 2-3 olika material, vissa firmor jobbar med rekomendationer från materialtillverkare och vissa är certifierade och måste jobba enligt rekomendationer. Fuktspärren, Opti-drain, Isodrän, Pordrän, Isola är några av kända märken, gå gärna till Byggcentrum i Mölndal om ni har tid och känn på alla dessa material. I slutändan det kvittar sig vilket *drän ni gräver ner, bara det utför sin funktion och ni är nöjda med hela processen :)
 
finns flera fel i den filmen ,bla så tjärar han hela väggen ,han avslutar ovan mark o han sätter mattan upp o ner,en hantverkare som gör såna fel får stora problem
renoverarn
 
Ja att han sätter kallasfalt är väll inte bra? Motverkar ju hela iden med platon och fuktvandring.
 
Beskriver bra nästan alla moment
Filmen är inte felfri men monteringsinstruktioner går att tolka på olika sätt. Använd filmen mer som grovskiss inte som bibel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.