Hej vi ska ha fest och undrar hur mycket kan man föra in till Sverige från Tyskland ?? som öl och vin ,sprit ?
tack:S
 
Det som klassas som eget bruk - Dvs idag kollar dom knappt var du har i bilen, utan snarare om du överskrider viktklassen på ditt fordon/körkort ngt som kan medföra att man ligger risigt till med körkortet om så är fallet.

I princip hur mycket du vill TA med dig hem! d^_^b

Jag passerade gränsen med 744 brukar öl och 12 liter vin så sent som i Fredags förra veckan. :wow:


Saxat från www.eu-upplysningen.se:

"Generellt finns inte några begränsningar för varor som en privatperson själv för med sig för eget bruk från ett EU-land till ett annat. Skatten, exempelvis moms, betalar privatpersonen normalt i det medlemsland där varan köps. För vissa typer av varor gäller dock speciella regler. Ett exempel på sådana varor är alkohol- och tobaksvaror vilka omfattas av EU:s regler om punktbeskattning."

"Referensnivåer är riktvärden för vad som ska anses vara privatinförsel
Medlemsländerna kan sätta en gräns för hur mycket alkohol och tobak som en person får föra in i landet utan att det betraktas som yrkesmässig införsel. Dessa gränser får dock inte vara lägre än de referensnivåer man kommit överens om inom EU. Däremot kan ett medlemsland om det så önskar sätta högre gränser. Över dessa nivåer kan införseln antas ha ett kommersiellt syfte. Då ska beskattningen ske enligt destinationsprincipen i stället, det vill säga i det land där varan konsumeras. EU:s referensnivåer för alkohol och tobak är:

10 liter sprit
20 liter starkvin
90 liter vin (varav högst 60 liter mousserande vin)
110 liter öl
800 cigaretter
400 cigariller
200 cigarrer
1 kg röktobak.
Nivåerna gäller förutsatt att varorna har beskattats i ett annat EU-land, alltså enligt den så kallade ursprungsprincipen.

För att få föra in alkoholhaltiga drycker i Sverige ska man ha fyllt 20 år. För tobaksvaror gäller 18 år."
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.