Hej. Vi heter Sara och Fredrik och vi ska bygga ett hjältevadshus på önskeholmsgatan 10. Vi har två barn som heter Matilda 3,7 och Erik 1,5år gamla. Kul att så många skriver på denna tråd
 
Hej igen...

Det där med kräftskiva låter som en bra idé. Vore kul att hitta på något tillsammans när alla kommit i ordning...

Vi har planer på att rulla gräs på vår tomt i vår (april eller maj) och tänkte höra om någon här vet någon bra leverantör? Vi har kollat på Frösvidal (www.frosvidal.se) och begärt offert, men inte fått något svar än. Det kanske är någon mer som också tänkte rulla gräs i vår? I så fall kanske man kan göra någon gemensam beställning så man kan dela på fraktkostnaden?

Idag kom vårt hus förresten... Vi kunde inte vara där själva, men så fort vi kan ska vi åka förbi och kolla - jättekul!

/Morgan
 
Hejsan

Vi bygger ett enplanshus från Mjöbäcksvillan på Önskeholmsgatan 13.
Har slutbesiktning veckan innan jul och hoppas på att vara inne till jul.
Det ska bli sååå skönt att komma på plats i huset.

Två barn har vi, en Tilda som blev 2 år i augusti och en Hugo som är 7 månader.

Vï funderar också på att rulla gräs till våren, och är absolut intresserade av samfrakt.

Det låter verkligen som att Önskeholmsgatan blir kul att bo på, både för barn och vuxna :)

Hälsningar

Johanna och Max Klarvik
 
Hej på er allihop! Kul att många skriver. Verkar bli ett bra grannskap detta. Tänkte bara göra som nordins o lägga upp en länk på hur det gått till med husbygget än så länge. Huset är uppe och vi håller på med garaget för tillfället. Ett mellby garage som vi ska resa själva. Får väl hoppas att vädret tillåter att vi kan fortsätta ett par helger framöver nu... Ha det gott allihop så ses vi säkert mvh.
Ola , Mia o Alice önskeholmsgatan 18. (Inflytt mitten/slutet av Mars 2009.)
http://picasaweb.google.se/Lindberg79/TomtHus#
 
Hej igen på er alla! Sara och Fredrik här igen. Har äntligen skrivit avrop på vårat hjältevadshus. Inflyttning blir v 8. Är det någon som har barn på skogstorp avdelning ena och andra sidan??
 
Hej igen!
Nu är det ju riktig fart på denna tråd... skoj...
Tänkte följa efter Ola & Mia och posta länken till våran bilddagbok kring husbygget, kanske främst för er som inte än är på plats och ser det hela dagarna.. *s*
http://picasaweb.google.se/larssonbjorklund/TomtHus

Den 1 februari är det inflytt för vår del och man gör inte annat än längtar just nu,,, Lägenheten vi bor i nu känns inte alls speciellt rolig, när man vet vad som väntar...
Har tom börjat packa ner en del i flyttkartonger redan nu, med kommande helger o så, lär det kanske inte bli allt för mycket packande,,, *S*

Vi ses & hörs allesammans.

Tony & Fia, Önskeholmsgatan 27/6 (är inte hundra på vilket det blir, står olika i alla papper)
 
Hej på er allhop!

Va roligt att vi blir flera och flera i skogstorps område både i etap 1 och etap 2. Vi bor på Önskeholmsgatan 19 och har flyttat in den 21 okt och har en son Eldin som är 20 månader. Vi trivs bra här och hoppas att det blir ännu trevligare när våren kommer och när alla som bygger här flyttat in. Lycka till er som ska flytta in och välkomna till Skogstorp!

Asmir, Anela och Eldin
 
Hej på er.

Vi har köpt tomt i Skogstorp etapp III, (tranbäret). Vi har inte bestämt oss ännu vilket hus vi ska bygga, men det lutar åt Älvsbyhus modell "Höner". Men vi har sneglat lite på Smålandsvillan modell "Kalmar" och "Emmaboda". Det finns alltid för- och nackdelar när man tittar igenom planlösningar. Hmm...är det fler som befinner sig i samma sits med husval, eller är det någon som har tittat på något av dessa hus? Vad tycker ni?

Skogstorp är ett fint område, Kumla växer så det knakar!

/Hallblom
 
Redigerat:
Hej!

Nu är det inte långt kvar av vårt husbygge på Önskeholmsgatan. Vi har slutbesiktning planerad till 5 mars vilket känns riktigt kul!

Vi skrev i ett tidigare inlägg att vi funderade på att rulla gräs nu i vår. Vi har kollat upp några leverantörer i trakterna och som det känns nu lutar det åt att vi kommer beställa från Irvingsholm (http://www.tysslingeturf.se/index.html). Vi har fått bra referenser dit från en jobbarkompis till Morgan och av de prisförslag som vi har fått är dom dessutom billigast.

Priserna vi fått är (allt är inkl. moms):
Gräs:
16,90 kr/m2

Frakt:
2,20 kr/m2 om vi beställer själva
1,60 kr/m2 om vi fyller en lastbil (2100 m2)

Lossningsavgift:
ca 670kr per lossning (dom kan alltså lossa vid olika tomter vilket är smidigt)


Vi räknar med att behöva ungefär 650 m2 gräs till vår tomt så om det finns flera som vill vara med och dela på fraktkostnaden så finns det gott om plats. Man tjänar inte så väldigt mycket på att dela på frakten, men vi vill gärna följa upp vårt tidigare inlägg. Om inte annat så har vi förhoppningsvis bidragit med lite tips om gräsleverantör :)

Vi tänker att kristi himmelfärdshelgen kan vara bra för att rulla gräs (torsdagen är 21 maj), men har egentligen inte bestämt något datum än. För att få gräset till 21 maj behöver man beställa i april.

Är det någon som är intresserad av att beställa ihop? Hör av er i så fall, antingen här eller skicka ett mail (nordinmorgan@hotmail.com).

Vi ses snart på Önskeholmsgatan!

/Fam Nordin
 
Jag och min sambo kommer att bygga i Skogstorp etapp 3. Fler som håller på med planer för ditt bygge i Kumla?
 
Redigerat:
Några fler som är på gång i Kumla?
Eller har denna tråd dött ut?
 
Hej hej - jag tar och väcker tråden till liv igen! ;)

Här är ytterligare en familj (jag, Jani 34 och Sandra, min fru, 35 - nygifta på nyårsafton - med två döttrar; Elina & Amanda födda augusti -05 och december -07), som ska bygga i Skogstorp, etapp II på Önskeholmsgatan... 23, tror jag att det blir - ifall jag tittar på eniro.se i alla fall...

Tomten vi kommer att bygga på är den "svåra" brevid Linnéa & Morgan - Linnéa, du är kusin med min frus barndomskompis Sofia, och vi träffade er på hennes bröllop!

Hursom, kommer vi låta bygga ett A-Hus Basic 122 (1-plan på 122kvm i vinkel), samt ett dubbelgarage (modell GG 6-6), mer information om huset finns på:
http://www.a-hus.se/web/02f0e3b9-8863-4ced-8c44-e449d9c762d7.aspx

Det preliminära tillträdesdatumet från husleverantören är satt till runt 1 september, och vi kommer skriva kontrakt med Kumla kommun, banken och husleverantören kommande veckan, eller så.

Vi ser med stor spänning fram emot byggprocessen, och att få träffa alla er blivande grannar! :)

Vi ses snart!
 
Redigerat:
Kul att det blir någon som bygger bredvid oss, och dessutom redan lite bekanta :) Det blir skoj med ännu fler barn i området också. Vi har Oliver (-05) och Elsa (-08) och det finns ganska många fler i den åldern på gatan.

Vi lär säkert ses någon gång när ni är och inspekterar bygget då det har tagit fart. Kul att det bli inflytt redan efter sommaren också! Hoppas att allt flyter på bra med bygget för er och välkomna till Önskeholmsgatan!

/Morgan
 
Tack tack! :)

Men, inflytt sker inte riktigt så snabbt (även om det hade varit ultimat), utan det är då husbygget drar igång...
Det hade självklart varit trevligt att flytta in så snart, men som det ser ut nu så är det runt januari 2011 som gäller - och hellre bra och "långsamt" bygge, än ett snabbt och eventuellt mer riskfyllt dito! ;)

Vi var förresten och skrev på tomtkontraktet med Kumla kommun igår, så nu inväntar vi bara på nybyggnadskartan för att kunna fortsätta - visserligen ska vi även välja vilken bank vi vill låna av, och f.n. har vi 3st att välja mellan (där alla beviljat oss lån).

Önskeholmsgatan 23 blir adressen, förresten...
 
Idag har utstakning av huset gjorts av sakkunnig från kommunen, och på måndag drar schaktningen igång...
ÄNTLIGEN! :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.