Vet inte riktigt om det här har med byggnadsvård men i en gammal gaderob luktar det kattpiss. Jag misstänker att det är den där katten som stryker runt på tomten som är marodören. >:(

Är det någon som vet om en gammal huskur för att få bort stanken?
 
Häll över alsolsprit från apoteket i en duschflaska och spruta på ett par gånger. Skrubba ordentligt efteråt och spraya gärna igen. Alsolspriten löser nämligen upp enzymerna i katturinen vilket väldigt få andra medel gör.
Klorin fungerar INTE (katter älskar den doften).

En annan sak som kan fungera för att hålla nästa katt borta är citronellolja, håller även myggen borta på sommaren förresten :)
 
Underbart. Skönt att det finns lösningar på allt! :D
 
T
Inte för att jag vet hur denna katt lyckades pinka i din garderob, men om du har problem med revirpinkande hankatter som återkommer till samma ställe så är föreslagen citronellolja bäst, samtidigt är det en bra strategi att samtidigt stryka kattmynta (som katter älskar) i närheten på något ställe där dom kan pinka utan att det blir problem för dig, så "leder" du dom bort från ditt hus (kattmynta på en trädstam brukar funka bra).

En mer radikal men human metod är en ir-detektor kopplad till en utltraljudsskrika som du då monterar på utsatt ställe, men det funkar bara om du själv inte har lösspringande husdjur som katt eller hund, IR reagerar på all värme, finns bl.a på Jula.

Och om man är riktigt sur kopplar man IR-detektorn via en magnetventil till vatten så att pink-nisse får sig en dusch, det är sista men mycket effektiva sättet att få bukt på detta problem.
 
Ceja skrev:
En annan sak som kan fungera för att hålla nästa katt borta är citronellolja, håller även myggen borta på sommaren förresten  :)
::) Å var kan man köpa sådan olja? ??? :-/
 
Immobil skrev:
::) Å var kan man köpa sådan olja? ??? :-/
Hälsokostaffären ;) OBS köp inte doftoljan, inte riktigt samma sak :D
 
Precis!

Apoteken hade den riktiga förut men har det inte kvar det i sortimentet längre... kanske finns kvar i en låda om man frågar snällt och de får leta ett tag? ;)
 
Kan bero på att oljan visade sig vara giftig och därmed inte alls en bra lösning tyvärr.

 
Var det därför!
Vad bra att någon har koll, ingen jag har pratat med har förstått varför.

Tackar för informationen! :)
 
Häll över alsolsprit från apoteket i en duschflaska och spruta på ett par gånger. Skrubba ordentligt efteråt och spraya gärna igen. Alsolspriten löser nämligen upp enzymerna i katturinen vilket väldigt få andra medel gör.
Testade detta efter ett litet missöde i bilsätet och efter ett par veckor kändesinte lukten alls...eller så har bilinnehavaren vant sig ::)
 
Har katten kissat i garderoben så tvätta med amoniak.

 
E
Ammoniak är inte bra att använda eftersom urin innehåller ammoniak och det istället kan locka katten att kissa fler gånger. Varken klorin eller ammoniak är bra att använda där det går katter. :p
 
Ättika fungerar alltid. :)
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.