Funderar på att köpa detta hus http://beskrivningar.capitex.se/objdesc.aspx?GUID=3OJ2H3ENOTL4CGNK&TYP=CMVilla&Skin=EvaLarsson
Problemet för oss (förutoom att det ju är en hel del renoveringsbehov :) är att vi tidigare tittat mest på hus med stora förvaringsutrymmen, källare, vind etc... och i det här huset blir de i stort sett obefintliga (särskilt som vi tänkt använda klädgarderoben till badrum)...
Skulle behöva lite tips på smart (och snygg!) utbyggnad alt förrådsbyggnad, ex där man kunde ha ett grovkök/tvättstuga + lite klädförvaring. Trädgården är ju hyfsat stor så det borde ju finnas lite möjligheter.
Tacksam för råd och tips (gärna med en ungefärlig budget)!
 
Kontakta Malmö stads bygglovsmyndighet, och begär fram aktuella planbestämmelser! Då får du svar på frågan hur mycket du får bygga och på vilket sätt.

Budget? Kalkylera med 20 Kkr per kvadratmeter ny boyta. Om du gör ingrepp i befintlig byggnad tillkommer givetvis kostnad för detta.
 
billy_baver skrev:
Kontakta Malmö stads bygglovsmyndighet, och begär fram aktuella planbestämmelser! Då får du svar på frågan hur mycket du får bygga och på vilket sätt.

Budget? Kalkylera med 20 Kkr per kvadratmeter ny boyta. Om du gör ingrepp i befintlig byggnad tillkommer givetvis kostnad för detta.
så du menar på fullt allvar att en utbyggnad på 10 kvadrat går på 200 tusen? 40 kvadrat 800 tusen?

med ditt räknesätt e det billigare att klappa kåken med backen o bygga nytt!!!
 
På fråga ett svarar jag "Ja". På fråga två svarar jag med viss tvekan "Nej". Om man undviker större ingrepp i det äldre huset kan det bli lönsamt att låta det stå kvar. Räknar man in driftsekonomi skulle det nog vara idé att riva och ersätta med nytt. Men trots allt är denna stuga en bit kulturhistoria.

I synnerhet eftersom trådskaparen tänker inhysa våtrum i sytt utbygge kommer kostnaden knappast att understiga 15 Kkr per kvm. Jag skulle hellre kalkylera med 20.
 
utbyggnad alt förrådsbyggnad, ex där man kunde ha ett grovkök/tvättstuga + lite klädförvaring.
.
20 per kvadrat för detta? motivera. de e väl så i södra sverige. överpriser
 
Jag vågar säga att bilden är densamma i Norrbotten. Överpris? Nyckeltalet 20 Kkr per kvm avser alla moment utan att beställaren utför något eget arbeta alls. Byggprisindex har årtionde efter årtionde stigit snabbare än de svenska lönerna.

Självbyggarna och de som bytt tjänster med släkt, vänner och bekanta vet sällan korrekta marknadspriser i byggsvängen. De som aldrig byggt förr, eller de som byggt för många år sedan vet ännu mindre.
 
nyckeltalet är en vägledare. sen beror priset på val av material, dyrt eller billigt. byggare: större firma: dyrare, mindre firma: billigare. men en utbyggnad av ett mindre slag blir enklare och billigare med färdiga block. polaren byggde ut 40 kvadrat på torpargrund, beställde färdiga ytterväggar o takstolar. dock ett vardagsrum men slutade under 200. så man ska inte stirra sig blind på schabloner. dock norrbotten. men vem skulle betala 800 för ett vardagsrum?
 
Redigerat:
Man ska självklart inte stirra sig blind på någonting. Till syvende og sisdt gäller det belopp man faktiskt betalat ut när sista fakturan är avklarad, och om man inte prutar och jämför offerer på vägen dit kan jag lova att nyckeltalen hamnar i underkant.

Mycket få nöjer sig med att bygga eller bygga ut bara ett vardagsrum. Men visst kan utbygget av "bara" 40 kvm vardagsrum med nyckelfärdig normalstandard gå på snarare en halv miljon än en kvarts.

Att renovera och rusta upp befintlig byggnad blir för övrigt som regel dyrare än att utföra samma moment i samband med nyproduktion.
 
nu börjar vi hamna på samma plan Billy. dock var det inte nyckelfärdigt utan en del självjobb givetvis. men det finns mycket som man som enslikd individ kan göra själv som minskar kostnaderna drastiskt. innertak och innerväggar klarar de flesta av med lite vägledning. även isolering och golvläggning är så svårt om man får lite hjälp i början. oftast är det själva skalet som ställer till problem
 
Hej, vi bygger till ca 50 kvm där vi har ett grovkök, i och för sig utan avlopp, för vi har tvättstuga uppe, men förvaring och en extra ytterdörr. Resten blir ett matrum med sovrum på ovanvåningen. Vi får extra garderobsutrymme på ovanvåningen samt i groventrén. I matrummet gör vi en snygg förvarningsvägg för porslim, dukar, kökshanddukar och annat kökstillbehör.

Vi har bygglov, men inte början än...:O
 
Nu verkar stugan vara såld?
Hallååå, "hanna76"! Var det du som köpte den?
 
H
20K är klart ett vilseledande pris. Ska man inte göra t.ex. kök eller badrum så stannaer betydligt lägre. Byggde ett fullisolerat garage för c:a 3k/kvm. En tillbyggnad på 32 kvm med Hajom glaspartier och golvvärme samt sadeltak slutade på c:a 8k.
 
Inte alls vilseledande, bäste hokanp. Grovkök/tvättstuga är en kvalificerad våtenhet. Nyproducerade bostäder kostar mellan 15 och 20 Kkr per kvm. Och då räknar vi på hela lägenheter mellan två och fem rum och kök. Att bygga mindre och mer "kompakt" kostar troligen mer per kvm. Och återigen: Nyckeltalet avser nyckelfärdigt skick inklusive främmande arbete i alla moment.

Nu är sannolikt trådskaparens problem ur världen. Hon eller någon annan tycks ha köpt objektet. Därmed är alltihop egentligen lite överkurs. Men frågans ursprungliga syfte var att ge underlag för ett rimligt bud. Enligt mitt förmenande bidrar "glädjekalkyler" till att överhetta marknaden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.