Antar att björn tänker på hide-a-lite möbelspottar. tex Minidownlight 1201

http://www.elonline.se/Shop/Index.php?sArtId=7466239

Fabrikat: Hide-a-Lite (Elektro Elco).
Kapslingsklass: IP21 vid montage i tät byggnadsdel, klass III, N-, F-märkt. Godkänd för 20 W med 5 mm luftspalt ovan armatur.

Finns liknande lite plastigare i IP44 också (Minidownlight 1206 IP44 )
 
Tack för svaren. Men är fortfarande nyfiken på hur möjligheten att sätta in halogen-spots är? Räcker det med 20cm luftspalt om det är träreglar mot vinden ovanför täckt av 70år gammal lättbetong+våtrumstapet i taket?
 
12V halogenspots på 10-20W hade jag nog satt in utan potta om spotten är klassad som möbelspot. Det står på den spoten du köper huruvida luftspalten räcker, typ 5mm luftspalt räcker för många.
 
Blev lite sugen på dessa nu när man läst era inlägg.

LED Downlights K1023

Vart köper man dem till bästa pris? Och har jag förstått rätt om att det går att få in transformatorn i lampan? Bara att koppla på dessa på 220 V sen då?

Hur många ska man ha i en hall och kök som går i ett L på en m2 yta på cirka 25 m2 ?
 
jonada skrev:
Tack för svaren. Men är fortfarande nyfiken på hur möjligheten att sätta in halogen-spots är? Räcker det med 20cm luftspalt om det är träreglar mot vinden ovanför täckt av 70år gammal lättbetong+våtrumstapet i taket?
Det räcker alldeles utmärkt, så länge du inte har brännbart material i direkt anslutning till armaturen är det inga problem med de måtten du beskriver. Fattar inte varför alla är så jäkla heta på LED. än så länge är det mest skit, men om ett par år när utvecklingen fortsatt framåt är det säkert bra. Men än så länge är det inte det
 
förstår inte heller saken med led. inte som spotlights iaf. för dåligt ljus ännu.bättre sätta in vanliga och sen byta om några år.
 
Infällda LED Downlights K1023 går att dimmra, men då det gäller LED behövs för LED anpassade dimmers, blir ofta relativt dyrt. Men klarar man sig utan dimmer, blir det både snyggt och funktionellt. Välj dock vit varm, då dessa ger ett behagligt sken. Väl installerat håller de i en "evighet", säkert dags att renovera badrummet innan lamporna behöver bytas.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.