Hej!
Då vi fortfarande inte hittat vårt drömhus, dvs det där perfekta huset till rätt pris och utan större renoveringsbehov:rolleyes: börjar vi vara tvungna att inse att vi troligtvis får vara beredda på en del renovering för att få det vi vill.
Har tittat på en del hus som lockat oss men varit för fega för att gå in i en budgivning eftersom det varit för många frågetecken avs renoveringskostnader. Skulle behöva en massa tips om detta. Har just nu tittat på ett enplanshus utan källare från 1958 ca 100 m2 stort. Tyvärr i stort sett helt i orginalskick. Behövs bytas ut all el, alla fönster (inkl 2 större fönsterpartier i kök och vardagsrum, totalrenovera ett badrum och fixa till en gästtoa (i en nuvarande garderob), totalrenovera köket. Fixa alla ytskick, dvs golv (i nuläget heltäckningsmatta), väggar (nu panel och olika strukturtapeter), och tak (nu mörk trä, kan kanske målas vitt). Byta värmekälla (idag olja vattenburen golvvärme). Skulle även vilja riva ner två väggar (varav en troligen bärande).
Älskar läget och trädgården (ca 850 m2) men saknar lite förvaringsutrymme i huset. Tror dock att det finns möjlighet att använda vinden i garaget till detta...
Tyvärr har vi inte direkt några kontakter i byggbranschen. Finns det någon som kan tipsa om en byggmästare som skulle kunna gå med och titta på huset (innan köp) och ge oss någon sorts uppskattning på vad de olika renoveringsdelarna skulle kosta?
MVh
Hanna
 
Ett par frågor som kan vara bra att ha svar på:

Hur mycket kan ni tänka er att göra själva?

Vad vill ni ha för uppvärmning?
Finns ju bergvärme, jordvärme, ved, pellets, fjärrvärme (om framdraget) m.m
 
Ingen av oss har några större erfarenheter av renoveringar så vi kommer nog att behöva hjälp med det mesta. Lite förarbete kan vi göra och även sådant som målning, golv mm. De stora bitarna behöver vi alltså hjälp med.
Vad gäller uppvärmningen har vi ju små förvaringsutrymmen. Utesluter alltså pellets och ved. Tänker lite på bergvärme eller jord. Inte fjärrvärme.
 
Var i skåne är det? Jag har massor av kontakter.
 
hanna76 skrev:
Har just nu tittat på ett enplanshus utan källare från 1958 ca 100 m2 stort. Tyvärr i stort sett helt i orginalskick. Behövs bytas ut all el, alla fönster (inkl 2 större fönsterpartier i kök och vardagsrum, totalrenovera ett badrum och fixa till en gästtoa (i en nuvarande garderob), totalrenovera köket. Fixa alla ytskick, dvs golv (i nuläget heltäckningsmatta), väggar (nu panel och olika strukturtapeter), och tak (nu mörk trä, kan kanske målas vitt). Byta värmekälla (idag olja vattenburen golvvärme
Hej Hanna.

Bara det du nämner där, såvida i inte ska göra något själva direkt, kommer tyvärr upp i sjusiffrigt om ni vill ha lite kvalitet. runt sju åtta hundratusen om ni snålar på vissa ytskikt och gör lite själva.
 
Vi kollade förut på ett hus som behövde renoveras. Då gjorde vi en snabb överslagsräkning enligt följande:

Varje badrum: 100 000
Kök: 100 000
Fönster: 100 000
Målning: 100 000
Golv: 400 kr/kvm
osv

Då räknade vi på ganska billiga material (typ parkett från byggmax, avskyr laminat) och att vi skulle göra en hel del själva. En del poster var kanske lite låga och andra lite höga så vi tyckte att det jämnade ut sig i slutändan. Totalt hamnade vi i alla fall på en grovt gissad kalkyl på ca 800 000. Men då det aldrig blev aktuellt att köpa huset så gjorde vi aldrig några nogrannare beräkningar.
 
Husen vi tittar på ligger i Malmötrakten
 
Stirra er inte blinda på kostnaden,dela upp den på flera år så går det bra.
Vi har bott i vårt hus i 5 år och inte klara än.Vårt badrum är gammalt men funkar så det får vara flera år till.Tapeter och färg är inte dyrt,är stommen i köket bra så kan du byta köksluckor och bänkskiva mm
 
Renovera lite i taget, börja med nåt mindre och enklare så lär Ni er själva, ju mer Ni kan göra själva ju billigare blir det. Och bättre, eller i varje fall lika bra. Ska Ni köpa ett renoveringsobjekt och bo i det är det lika bra att göra jobbet själva, det blir en livshobby som är rolig och utvecklande, det mesta är inte svårare än att en normalhändig människa klarar av det. Då har man råd att leja bort det som är för svårt eller tråkigt att göra själv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.