Vi är lite intresserade av vallsjöhus efter ha jämfört hustillverkare i många år. Inte kommit till start än..

Någon som byggt/bygger med dom? Vad hamnar ni på för slutpris med allt? Har ni valt mycket tillval, vad betalar ni för tomten, tar ni totalentrepenad eller gör ni en del själva?
Är dom bra att ha kontakt med.
 
Vi ska bygga med Vallsjöhus i Östergötland. Än så länge kan jag inte säga något om själva bygget, vi har inte kommit så långt än i processen att vi börjat själva byggandet. Men vi är än så länge väldigt nöjda med kontakterna med säljaren och även med huvudkontoret i Småland! Vi ska bygga ett enplanshus på ca 146 kvm. Det blir en totalkostnad på drygt 3 miljoner kronor, inklusive ett lösvirkesgarage som byggs åt oss. Tomten kostar då 400 000 och anslutningsavgifter typ nästan 200 000 kr. Vi bygger med generalentreprenad, men de sa att de skulle kunnat fixa totalentreprenad också om vi velat. Vi kommer inte göra någonting själva utan priset är inklusive allt.

Vi har utgått från en särskild ritning och sedan ritat om en del. Inget har varit besvärligt. Vi har valt till aluminiumfönster vilket blir lite dyrare. Annars tycker jag deras standard är väldigt hög så vi har mest standard. Har valt till badkar och bastu och ev. lite högre köksskåp. Men det är nog det enda.
 
Tack för svar! Vad kostar själva garaget? Vi hade tänkt oss en budget på 2,5 men det kan bli lite svårt tror vi.. Ett par vänner till oss bygger med trivselhus en 1,5plans. Dom betalar 3milj och då me då med oindredd övervåning, 85kvm inred undervåning. Vi har tittat på det och dom har en del tillval men det är väldigt lite hus för 3 miljoner..
 
2,5 hade vi nog inte klarat. Men mycket är ju beroende på vad tomt och anslutningsavgifter kostar - och hur stort hus ni vill ha förstås. Vi har valt en enklare skåpslucka i köket och sparar lite på det, samt enklare innerdörrar m m. Vi har även valt bort centraldammsugare som är standard. Men lagt till ett torkskåp. Vi hoppas också få ner priset lite till då jag kan köpa färg lite billigare genom släktingar etc. Vill ni måla/tapetsera själva får man också ner priset. Men mycket kommer man ändå inte undan.

Kommer inte ihåg garagepriset i huvudet (har alla papper hemma, jobbar nu) men runt 100 000 kanske.
 
Nej 2,5 är på gränsen.. Vi räknar för fullt, vi har tänkt göra en del själva..
 
Ett tips är att ta kontakt med en Vallsjöhusförsäljare och då också nämna det maxbelopp ni har och se vad ni kan få för pengarna. Tänk bara på att fråga ordentligt vad som ingår i så fall - vi hade 3 som max, nu blir det lite mer pga tillvalen och annat som plötsligt dykt upp. Annat att tänka på är hur mycket som måste fixas på tomten - vår måste nog fyllas upp och det kostar. (inte med i vårt pris)
 
Ja vi kanske ska träffa en på fredag, om han bekräftar.. Han verkade trevlig i telefonen i varje fall det lät inte helt omöjligt om vi vill göra lite själva..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.