Jag lade den här tråden under Tak, men kom på att det var i det här forumet jag diskuterade vad det var för tak det skulle vara så jag lägger den här också.

Vill bara dela med mig av min glädje. Vi har fått nytt tak lagt och det har tagit sin lilla tid. Men nu är det klart och vi är så nöjda!!
4440637461_eeaf155e1f.jpg

Fotränna på nära håll

4333766929_f24c02ff24_m.jpg

Och så hela taket - dock inte städat ännu.
4447761540_a6dee32251.jpg
 
Riktigt vackert!

Känns som mycket mer rustikt hantverk med ett riktigt plåttak än dagens betongpannor.

Gratulerar till ett riktigt snyggt tak.
 
Riktigt snyggt! Funderar själv på att byta till likadant min bror känner en kille som gör sådana plåttak men alla säger att det e så himla dyrt! Vad tycker ni? Som jag fattat det så är det väll arbetskostnaden som blir ganska hög för det tar lite tid att lägga eller?
 
Skitsnyggt! Tur att det finns rotavdrag i dessa tider, Drekster.
 
Ja - de har hållit på ganska länge, så det tar sin lilla tid kan man lugnt säga. Men det kan löna sig att fråga olika firmor, det gjorde det för vår del i alla fall.
 
Tjusigt!
 
Nästan så man blir avundsjuk för man inte har ett tak som syns från marken, vårt lutar för lite och huset ligger så till att i stort sett ingen ser vad vi har för tak. Men OM det skulle synas är det ett sånt där plåttak man ska, det blir inte snyggare!! Dyrt kanske men har man pengarna är det värt varenda krona! Grattis!
 
riktigt, riktigt snyggt!
 
Tackar, tackar.Pengarna hade vi dessvärre inte, men det hade banken. Och det känns roligt att få tillbaka rätt tak på huset.
Vårt hus ligger i en backe så taket syns både uppifrån och nedifrån :)
 
Hahaha jo det e nog det! ska höra efter vad det kan kosta att göra vårat det e inte så många kvadrat som tur e:) Men erat blev iaf riktigt fint!
 
AstaS skrev:
Tackar, tackar.Pengarna hade vi dessvärre inte, men det hade banken. Och det känns roligt att få tillbaka rätt tak på huset.
Vårt hus ligger i en backe så taket syns både uppifrån och nedifrån :)
De e väl därför det finns banker? för att man ska kunna köpa coola grejer när man inte har nåra pengar :D Uppefrån tänkte ja inte på, men därifrån syns nog vårt också :S:D
 
Kommer ihåg när vi diskuterade den här villan, för något år sedan. Kul att se vindskuporna komma till sin rätt. Igen!

Särskilt sådana vintrar som den senaste märker man fördelen med sina bandtäckta tak: Snön rasar av innan den hinner bli blytung.
 
Ja, och fotrännorna ska visst också funka som "lavinskydd" som plåtslagarna sa.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.