Hej!

Vi går i tankarna på att bygga nytt hus...(letar tomt för fullt)

Våran dröm är ett 1 plans vinkelhus som skall innehålla 3 sovrum + kontor (inga 10m2 sovrum)
Öppen planlösning stora fönster.
Stort vardagsrum i anslutning till kök.
Litet separat allrum/tvrum i närheten av barnens rum.
Stor tvättstuga/relax/bastu

Har sökt runt som galningar men utan att lyckas hitta nåt.
Det kanske inte är realistiskt att kunna bygga 1 planare på 160-170m2 med alla våra behov.:O

Tacksam för tips å synpunkter.
 
Tror absolut att ni kan få plats med det på 160-170kvm på ett plan. Men frågan är vad det får kosta, stora enplanshus är ju rätt dyra. T.ex. kostar Myresjöhus kantad ca 3 miljoner.

Om ni hittar ett hus med vad ni tycker bra yttermått så kan ni ju hos de flesta hustillverkare ändra planlösningen så att ni får det som ni vill. Eller så kan ni ju rita ett eget hus och anlita några som stomreser som t.ex. Villa varm eller Falu trähus (lite osäker på namnet där).

En sak att tänka på är att detaljplanerna ofta inte tillåter så stor byggarea vilket kan göra det svårt med enplanare. I vårt område är det tillåtet med 200 kvm, men i andra där vi tittat så har det varit max runt 150 kvm (vilket ger ett hus på ca 130). Finns ofta begränsningar på 10% av tomtarean och liknande också.
 
Se vår planlösningen på villa varms hemsida under 1 plans hus i vinkel som heter AF i slutet, Det är 200m2 med ett inbyggt garage och ser ut som ett H och verkar nog ha det mesta som du beskriver, men vet inte om just vår planlösning passar er? Men du kan iallfall kika lite.
Lycka till
 
Det kan nog bli svårt att klämma in alla dina önskemål på 160-170kvm. Vår ambition var precis samma som din, inga 10kvm sovrum, separat allrum mm. Vi fick göra avkall på ett kontor för att få ihop det på 162kvm å andra sidan finns det en utarbetad plan för att lösa det om vi väljer att skaffa fler barn. Eftersom vår tomt ser ut som den gör så hade vi ganska specifika krav på rumsfördelningen vilket har gjort att framförallt tvättstuga och groventré är en kompromiss men vi anser inte det var det rummet man njuter av att vara i så vi har prioriterat umgängesytorna. Vår planlösning kan du se här: http://www.byggahus.se/forum/planlo...r-ni-kollat-pa-det-o-se-var-planloesning.html
inlägg #20
 
Redigerat:
Tångudden Myresjöhus? Du kan ändra planlösning resp.ev. förlänga huset på lämpligt ställe. Man får ha en stomme att utgå ifrån, sedan kan de ändra ganska mycket.
 
Tack för alla bra förslag och ideer..
Tångudden Myresjöhus såg ju väldigt trevlig ut.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.