Jag med familj har spanat på att bygga nytt och hittade ett bolag som heter Fiskarhedenvillan. Det första intrycket var att det vat billigt. Behöver billigt alltid betyda kvalitetsbrister eller är det för att det är en sk byggsats? Skrivs priser med på hemsidan endast för att locka kunder? Finns det någon som känner till detta företag?
 
Vi ska bygga med Fiskarhedenvillan. Och de är inte billigare än andra om man inte kan tänka sig att göra mycket själv. Om man däremot kan tänka sig det så är de ett bra val tycker vi. Priserna på hemsidan är bara för materialsatsen. Vi ska t.ex. bygga ett Domherren och den offert vi fått från Fiskarheden inkl. entreprenader är ca 2 miljoner (byggsatsen 754 000). Och då ska man nog lägga på minimum ca 200 000 på det priset för extra markarbete, tillval och badrumsinredning. Mer om man har en mer svårbyggd tomt.
 
Anlednigen till att dom ser så billiga ut på hemsidan är för att dom bara presenterar priset på lösvirket.
De flesta andra bygger i storblock på fabrik, då byggs hela ytterväggar, med fönster isolering el, dörrar osv.
Fiskarheden levererar bara en hög med brädor - och det är priset för det du ser på hemsidan....
 
Vi har fått intrycket att Fiskarhedenvillan faktiskt är billigare än andra husleverantörer. Vi ska bygga ett hur som är ca 160 kvm stort. Byggsatsen kostar ca 750 000 kr och allt som allt ihop med entreprenörskostnaden kommer det landa på ca 2 250 000 kr. Vi har fått offerter på liknande hus från många olika leverantörer men ingen har ens varit i närheten att matcha Fiskarhedenvillan. Vi har inte byggt huset än men vårt intryck vad gäller kvaliteten på själva huset och vad vi har hört från andra (inkl entreprenörer) så är kvaliteten inte sämre. Däremot ska ni vara noggranna med Fiskarhedenvillans säljare. Kanske är det vi som har haft otur med våran men han har varit riktigt dålig efter att vi skrev under papperna när vi väl hade bestämt oss för att köpa huset. Han har varit otroligt seg med att ge ut ritningar, han har lovat att ringa inblandade entreprenörer men inte gjort det och mycket mycket mer. Han var väldigt snabb med att bestämma ett leveransdatum av huset men var inte alls lika samarbetsvillig med att hjälpa till så att vi kan börja med grunden som ju måste stå där när huset kommer. Så där ska ni ligga på som gamar. Annars verkar Fiskarheden vara en seriös och bra firma. Lycka till!
 
Vår offert på 143 kvm enplans låg ca 200 000 kr billigare än andra husleverantörers 130-140 kvm enplans. Men när vi lästa offerten så plussade vi på en del för markarbete då det var väldigt lite som ingick + att det skulle behöva kompletteras en del i badrum vilket gjorde att vi kom upp i ungefär samma pris som andra. Men sedan så får jag en känsla av att sådant som har med ändringar att göra är billigare på Fiskarhedenvillan. Vi kommer t.ex. bara betala ca 14 000 för att få 2,60 i takhöjd och ryggåstak är standard.

Vi har också haft det väldigt sent med att få ritningar men det beror inte på säljaren som vi tycker är bra utan på att Fiskarheden har för få arkitekter anställda.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.