smiler skrev:
Precis de ja mena, blir inte spec snyggt.... iof lättare om de e ett nybygge vi snacar om annars så får man ju bygga en smyg så fodret kommer ut.
Som bröstlist kan man då använda tex ett almogefoder som nå flyter jämnt me fönster/dörrfodret.
Håller med, jag har också svårt förstå hur man kan lägga golv (laminat eller liknande) fram till tröskeln, så denna blir mer eller mindre nedsänkt= hu vad hemskt.
Nä det är nog bättre låta bli, om man inte har sinne för detaljerna.
 
Fick tips panelskivan innan vi började men vill ha "liv" i bröstpanelen som riktigt trä ger. Och den dimension vi har är den som finns på brädgårdarna här i stan. Har aldrig sett/tänkt på såna detaljer innan vi började i huset, men vi diskuterade hur det skulle lösas vid foder och bröstlist. Efter att tittat runt här på forumet och inredningstidningar tyckte vi detta var den bästa lösningen. Hur ska det se ut då? Vad har vi gjort för fel? Inte för att vi kommer ändra, vi är nöjda, men kul att höra hur experterna skulle gjort!
 
Bra Du tar kritiken med mod Maria ;) nej det är kanske inte så enkelt att få till det på ett snyggt sätt. Som du ser så bygger panelen och bröstlisten ut mycket i förhållande till befinligt foder runt fönstersmygen. Men det du kunde gjort med det material som nu finns, kunde vara att fasa av ändarna så att de smyger till befintligt foder. Bröstlist och panel hade då sett lite tunnare ut i förhållande till befintligt foder. Med målning hade de flytigt samman. Som det är nu, kan du kanske runda av bröstlisten lite och lägga en mjukfog mellan panel och foder.
 
Tja varför inte! Det är när man läser om såna här smådetaljer man märker vilken stor amatör man är ::) Första huset och både sambo och jag har på sin höjd målat väggarna innan. Många misstag har vi gjort som vi får stå ut med men va f*n allt kan inte va perfekt! Har iaf inte betalt dyra hantverkare för att göra misstagen... Så gott med eget hus!
 
  • Gilla
Awesome_Pat
  • Laddar…
¤ akila ¤ ¤ akila ¤ skrev:
Förstår inte hur du menar. Men skickar med en bild på hur vi har gjort. Rätt eller fel? Vi tycker det blev bra iaf!

Ska bara tillägga att det inte är färdigmålat!
Hej! Gillar stuket på era fönsterkarmar/foder och undrar om ni kommer ihåg vad den modellen heter. Mycke tacksam för svar då vi håller på att renovera vårt hus nu.
 
H
F Fender66 skrev:
Hej! Gillar stuket på era fönsterkarmar/foder och undrar om ni kommer ihåg vad den modellen heter. Mycke tacksam för svar då vi håller på att renovera vårt hus nu.
Den var några år sedan användaren var inloggad , förhoppningsvis kanske någon annan kan svara
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.