Hej!

Här om dagen trillade vår hatthylla ner med plugg och allt. Och vi hade verkligen långa skruvar och ordentliga plugg. Det verkar som vår vägg är mycket porös. Allt som skruvas fast verkar först sitta som berget för att sedan succesivt bli lösare och lösare och sedan lossna helt. Kan tillägga att det är betong. Byggt på 60-talet.
Vad gör man åt detta? Har fått tips om kemankare eller ankarmassa? Kommer inte ihåg vilket som var bäst. Är detta det bästa att göra? Eller hur tusan får vi upp saker på väggarna?

Tacksam för er input.

MVH
Tussen
 
Är det lättbetong? Då finns det speciella plugg för det.
 
Tussilago skrev:
Allt som skruvas fast verkar först sitta som berget för att sedan succesivt bli lösare och lösare och sedan lossna
Bara en nyfiken fråga då jag själv har rätt poröst material(lättbetong, siporex eller nåt. Fast siporex är väl inte blåbetong? Vilket huset ska vara byggt av...), vilket tidsspann pratar du om här? Timmar, veckor, år?
 
Tack för svaren.
Angående tiden - hatthyllan satt väl två veckor, annat har blivit löst på några månader. Är lite oroad över vårt nya kök.. hoppas inte skåpen lossnar också...!!

Finns det någon nackdel med att använda kemankare?

//Tussen
 
Man måste vara väldigt noga med att få ut all borrsmul ur borrhålet och de är väl inte direkt i världsklass ur miljösynpunkt, men är det en väldigt porös vägg tycker jag du kan köra med det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.