Nu efter att vi fått in en del offertar på grund så känner vi att det är värt att undersöka om man kan göra den själva. Med att göra själv så menar jag att man sätter ut kantelement, isolering och armering själv. Hyr in för markarbete, vvs och betong. Vår bästa offert just nu ligger på 500 000 inkl moms (då ingår också 77 kvm asfaltering i det). Och visserligen så har vi lagt 500 000 i vår produktioinskalkyl, men vi vill inte gärna att "startpriset" ska vara det då vi vill ha i alla fall lite utrymme för tillkommande arbete.

Hur mycket kan man spara på det ungefär? Det är en husgrund på 160 + garage på 40. Hur mycket arbete kan man räkna med ungefär. Alltså det fysiska arbetet och inte samordningsarbetet.

Hur ställer sig grundläggningsfirmor till att göra allt med husgrunden och bara betongen till garaget (om vi skulle bestämma oss för att bara göra garaget själva och lämna husgrunden till proffsen)? Saltar dom övriga arbetet då så att man inte tjänar något på att göra den delen själv?
 
Hyr bara in en grävmaskin och vvs. Resten klarar du själv. Hyr en padda köp markduk. Grundritningen kan du skicka till någon av de som gör reklam ovan så fixar de fram allt du behöver till den. Har du en rutinerad grävmaskin kille så har du stort stöd av honom vad gäller dränering inkoppling avlopp och vatten i gatan. Sen låter du proffs gjuta så att det blir slätt och fint. Du kommer spara stora pengar!

Lycka till.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.