Hej!
Vi undrar om man kan ta byggkredit i en bank och sedan när man byggt färdigt huset och värderat det lägga lånen i annan?

Tacksam för svar!
 
Ja, det kan man. Vissa banker kräver dock att man lägger bolånen hos dem.
 
Tack för snabbt svar! Vet du om Swedbank kräver att man lägger bolånet hos dem?
 
Lär väl stå i ert avtal om byggkreditivet i så fall?
I vilket fall så kan ni ju alltid ta lånet hos Swedbank för att sedan flytta det ganska omgående. Om ni berättar för er bankkontakt hur och varför ni vill göra detta så löser det sig säkert.
 
Många banker kör väl med en uppläggningsavgift på några tusenlappar som man får tillbaka om man placerar bolån hos dem men som ryker om man placerar nån annanstans.
 
Som alltid med banker kan man förhandla om precis allt. Uppläggningskostnader, straffavgifter om man placerar bolån i annan bank, tidsfrister mm, allt detta går att förhandla om, även om banken från första början vill ha precis allt.

Dessutom finns det iaf 5-6 banker som har byggkreditiv i sin produktportfölj så utnyttja det.
 
jhenrikj skrev:
Många banker kör väl med en uppläggningsavgift på några tusenlappar som man får tillbaka om man placerar bolån hos dem men som ryker om man placerar nån annanstans.
Jo risken är väl stor att det blir så, placera lånen i samma bank som kreditivet = ingen avgift.
Lägg lånen i annan bank än kreditivet = kreditivbanken vill ha betalt för kreditivet.
 
Håller med "sblixten". Varför hålla på och byta runt ?? Förklara anledningen varför du vill göra det och ge din bank en chans att möta dina önskemål. Hur ska dom kunna vara konkurrenskraftiga om dom inte vet exakt vad du vill, lägg korten på bordet och ge dom en chans så brukar det alltid lösa sig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.