Hej
Jag skulle behöva ett tips om någon här vet någon som kan riva ett hus?? Vi ska bygga ett nytt hus men först måste vi få bort det gamla fritidshuset som står på tomten.
Vi har fått rivningslovet så nu ska det bara bort!  :)

Hoppas någon här har något tips - gärna norr om Stockholm

Pella
 
Vet inte om det är en skröna men tipset brukar ju vara att höra med den lokala brandkåren om de är intresserade av ett "övningsobjekt".
 
Det är inte bara en skröna, det stämmer att brandkåren emellanåt gärna "bränner ner" din kåk helt gratis. Däremot så har de en hel del villkor för att de skall kunna använda huset som övningsobjekt. Konstruktionen måste stämma och förutsättningarna runtomkring.
 
Ett tips kan vara att be grävaren som skall göra markarbetena att riva, tar inte många minuter för en grävare att välta ett hus, se till att ha containrar/lastbilar där bara för allt rivningsmaterial
 
Rivningen tar inte många minuter, jag har rivit en normalstor trävilla till en höjd på nån meter på under 10 minuter med bandschaktare.

Det är sorteringen som tar tid för ska du bara välta ner ett hus i containrar och skicka på tippen så får du betala dyra deponiavgifter för osorterat rivningsavfall.

trä för sig
isolering för sig
sten o betong för sig
osv, osv
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.