Det här känns lite för generellt för att passa in under något annat ämne här på forumet.

Har ni läst artikeln om naturhus nyligen ( http://www.byggahus.se/node/326 )? Projektet finns även beskrivet på www.ecorelief.se

Bara för att spekulera lite... Vad skulle hända om man tog ett godtyckligt hus - en trävilla från 70-talet, med platta på mark, direktverkande el och självdrag - och byggde in det i ett stort växthus eller geodome?

Det första man tänker är att det skulle bli fuktigt och börja mögla... men enligt artikeln är klimatet där inne istället lite för torrt - den fuktiga luften stiger uppåt.

Det skulle ju inte alls bli något naturhus med kretslopp och allt, men tänk vad man skulle spara in på värmekostnader. Ventilation går ju också att lösa om man är rädd att det ska bli för varmt. Nackdelen är förstås estetisk, och så skulle det kosta massor att bygga. Vad tror ni? Helt otänkbart?
 
Anledningen till att det funkar med timmerhuset är nog för att det är diffusionsöppet, förutom badrumsväggarna +golv antar jag. Att ta ett befintligt lösvirkeshus med all plast det innebär skulle nog även innebära mögel, men jag är inte helt 100.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.