Vi har köpt ett sutteränghus byggt 1977 och ska nu påbörja en hel del renovering. Det finns en stor terass som är byggt på taket till garaget. Taket är i betong och förra ägaren har lagt någon typ av klinkers på taket med någon typ av papp under. Resultatet är ju att flera klinkers har lossnat plus att det är väldigt halt så fort det blir lite vått. Vi hade tänkt att byta taket med något annat sedan bygga en ordentlig terass av trall så det blir riktigt mysigt. Det är några graders lutning på taket så tanken med trall golvet är att göra så det blir platt.

Är det någon som vet vad som är bästa att ha under trallen, vi hade tänkt anlita en plåtslagare som lägger på plåttak men kan det gå lika bra med bara
takpapp?

Tacksam för alla goda råd.
 
Redigerat:
Det här låter precis som vårt "problem"! Vi har en utbyggnad från 80-talet, en betongplatta bildar tak till rummen under och golv till altanen. Betongen är målad, och det står på ritningarna att betongen är "vattenbeständig" el. något liknande. I höstas byggde vi ut skärmtaket över altanen så att det täcker hela golvytan, men när det snöade som värst nu i vintras kom det ändå in snö på taket, vi hann inte skotta undan och första tödagen upptäckte vi att det droppade in lite i en skarv i taket under... Vad göra!? Vi vill förstås gärna kunna fortsätta använda taket som altangolv, men i värsta fall får man väl offra altanen och bygga upp ett vanligt, lutande tak. Någon som har förslag på hur man kan göra för att få taket tätt?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.