En byggentreprenör har utfört fasadputsning i -5 grader på vår nybyggda villa, utan att varken ha täckt in fasaden eller värmt upp med fläkt.
Hur stor chans är det att putsen är "körd" och kommer att krackelera?
 
Nu vet jag inte hur väggen/uppbyggnaden är uppförd, men med största säkerhet kommer inte den kemiska reaktionen ske korrekt.

Vattnet som behövs för cementen kommer kristaliseras som is innan det tas upp, och "mognaden" som puts behöver kommer bli helt fel.

Få dom och sluta och dragtesta sedan delen som är putsad i -5 av putsleverantören.

Själva krackileringen är i själva verket "krympet" som sker i samband med härdning, och ju långsammare härdning= mindre sprickor men ofta större/allvarligare och vid snabb härdning=mer sprickor men mindre/ofarligare.

Puts är ett naturmaterial och kan te sig på massor av olika sett beroende på tillfälle, man kan ibland få en kemisk reaktion att fortsätta/starta om en tid efter själv utförandet om det blir plusgrader ute, så att det faktiskt uppfyller kraven, men det är bara tillfälligheter.

Men arbetet är riktigt oseriös gjort.

MvH Jawen
 
Har lite erfarenhet av putsa när det är minusgrader, det blev inget bra och det fick göras om när det var varmare. Det mer eller mindre ramlade av och vittrade itu när det torkat...
 
Det ska finnas ngt speciell vätska man blandar med bruket när det är minus grader(kommer inte på vad det heter).Han har kanske gjort det då är ingen fara.Vi gjorde en fasad för ca 2 år också när det var minus grader och vi blandade med detta och det blev inga sprickor eller annat inte ens efter 2 år.
 
Det är inte klokt. Jag har varit på Byggentreprenören men dom säger bara att de litar på att deras underentreprenör(putsarna) gör sitt jobb enligt gällande anvisningar. Blir det inte bra så får de göra om det senare.
Va fan är det för inställning? Det ligger väl i deras intresse att jobbet blir ordentligt utfört eftersom dom har totala ansvaret för bygget. Tror dom vi vill ha dit folket på nytt igen i sommar när vi ska anlägga trädgård m.m?
Man känner sig maktlös och vi vet inte hur vi ska göra nu.
 
D09
Mina källarväggar putsades i minusgrader..... Får göra om allt... Släppte efter ett tag.... *suckar* ...gör om gör rätt....=) så har du haft en entreprenör om utfört jobbet så ska man nog vänta lite med att betala... tyvärr...
 
Om man nu skulle hålla inne med betalning när man får nästa faktura, då tickar det ju på ränta! Hur handlar man i ett sådant läge?
 
D09
Har du någon summa som du kommer att hålla inne tills slutbesiktningen är klar?

Kontakta konsumentverket o få tips om hur man ska gå tillväga för att få dom med sig genom processen...
 
Bryt arbetet/ bygget det här är oseriöst, det är du som håller i kulorna, se över kontraktet, byggnadsfirman kan dock hävda kontraktsbrott! så visa kontraktet för en jurist! anlita en besiktningsman som du får stöd av. han har möjligen stor erfarenhet om hur du skall gå tillväga.


murarfirman som har putsat i minus grader utan de påfört lämpliga åtgärder mot kylan (Värmefläktar och pressening) är oseriös.

Be dem riva ner putsen då resultatet kommer att bli dåligt annars!
 
Har muraren använt frostskydd är det väl inga bekymmer.

/Bara jag
 
Har du snackat med murarna o hört hur dom motiverar det hela?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.