Kul med egna ideér.

Var inte denna enklare?

LED-list startpaket


Aluminiumlist med 10 lysdioder för universell användning, som tavelbelysning eller möbelbelysning etc. Med 12 V-transformator. Varmvit (3500K). Längd 38 cm.
Art. nr. 1- AntalKöp
36-3344249,00 st.




LED utbyggnadslist
10 lysdioder. 1,2 m förlängningssladd. Längd 38 cm.
Art. nr. 1- AntalKöp
36-3351149,00 st.





[bild]
Se om varan finns i webblager



[bild]
Skriv ut



[bild]
tipsa en kompis



[bild]
Länka gärna till oss! Använd adressen i rutan.
363344_X_2008-07-08_113317_999.jpg
 
Pablo:
Som läget är nu styr jag direkt på dimmern som sitter innanför dörren i ett av skåpen. Men planerar att dra ut potentiometern utanför. Ärligt talat så dimmar jag inte lamporna ofta. Det är arbetsbelysning och då vill man ha fullt spett. Men när huset blir mer klart och man har mingel eller nått kan det vara trevligt med lite ledbelysning (medveten ordvits...).

Suhagg:
Jo, säkert enklare, men dyrare och inte lika snyggt :p, men snygga var de. Har ingen aning om hur de lyser. Står ingen effektangivelse på Clas O hemsida så det är svårt att få en hint om hur starka de är.
 
Vad var skälet till att du valde att seriekoppla 3 och 3 ledlampor, varför valde du inte att parallellkoppla allesammans och köra med 3,3 voltsadapter?
 
Ett par olika anledningar.
Man "ska" alltid ha mostånd :)
Dimmermöjligheterna hade försvunnit, dimmern ska ha minst 8 V.
Ingen marginal, man hade varit låst till 3,3 V. Motståndet kan man prova med olika för att få till rätt ström (70 mA i mitt fall).
Med 33 parallellkopplade lysdioder hade strömmen blivit onödigt stor, runt 2,5 A, och jag hade behövt grövre kabel för att undvika spännignsfall.
 
Mycket trevligt projekt med fint resultat d^_^b


Kan dock tipsa andra som vill göra likadant att kika på ebay efter lysdioder. Där kostar de nästan noll och ingenting. Går att hitta hundrapack för typ 50kr plus frakt. Kan vara bra att veta om man ska göra nåt större projekt.
 
Tack
Ebay är grymt, handlar hur mycket som helst där och tänkte köpa lysdioder där först. Men det var skönt att köpa 10 över disk och prova först innan man bestämde sig.
De lysdioderna jag använder ska ha mellan 70 och 100 mA, de jag hittade på Ebay är vanliga 20 mA. Men det finns säkert motsvarande.
 
Vad är skillnaden på en som är på 20mA och tex 70mA då? Det är väl ändå ljusstyrkan i mcd som är det avgörande för ändamålet?

Fasen, fick lite för mycket inspiration nu, blir nog hem och riva lite i elektroniklådorna efter lite lysdioder :)
 
Ja och nej. En lysdiod kan ha högt mcd tack vare (eller på grund av) låg spridningsvinkel. Jag ville ha stor spridningsvinkel och hyfsad styrka och då krävs det lite mer ström också.
 
snyggt och smart, samt det viktigaste PRISET!
smart lösningar i dagens läge brukar betydda dyrt. tyvärr
 
Vill bara ge tips på en kunglig hemsida för led-fanatiker: http://www.dotlight.de
Här har jag handlat en hel del och de har allt möjligt (och omöjligt).
Har bra kvalité på dioderna. Från 6:-/st

Allt är inte billigt, men kvalité kostar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.