Hej

Vi funderar på att bygga Tallåsen av Eksjöhus. Platsen där vi skall bygga är Nässjö.

Huvudkontoret (Eksjö) ligger alltså bara knappt 2 mil från dit vi skall bygga.

Detta måste väl ändå vara en ekonomisk fördel, eller vad tror ni?

 
Det tror jag inte, enda stället där det brukar diffa i priser är i Stockholm. Och det beror på att arbetskraften osv är dyrare där...

Det är vad jag tror.
 
Tror heller inte att avståndet till fabriken påverkar ert totalpris.

Huset tillverkas och packas i Eksjö, men byggs upp på plats av lokala entrepenörer. Den ansvarige säljaren av Eksjöhus i ett område ser till att knyta upp kontakter med snickare, rörmokare, elektriker, grundläggare och ev. plattsättare. Priset på dessa entrepenader kan skifta mellan olika delar av landet. Som Emmakr skrev så är det t.ex. alltid dyrare i Stockholm. Enda kostnaden som påverkas direkt av avståndet mellan fabriken och byggplatsen är egentligen transportkostnaden för Eksjöhus lastbil, en i sammanhanget helt försummbar prisskillnad som du förstår.

Vi bygger Eksjöhus i Jönköping och kan därför rekommendera ansvarig säljare i vårt område (Eksjö, Nässjö och Jönköping hör till samma område.) Här har Eksjöhus tillgång till bra entrepenörer som man sammarbetat länge med, kanske påverkas detta av att det är lite av "hemmaplan", hur som helst är valet av entrepenörer mycket viktigt oavsett vilket husföretag man väljer.

Du kan hita lite mer information kring vårt husbygge på vår hemsida där i bland annat bifogat vår kompletta produktionskostnadskalkyl.

(Vårt hus levererades nu i veckan och vi flyttar in i April.)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.