Hej

Vi har ett marmorgolv limmat på betongbjälklaget. Det ligger ovanför ett ouppvärmt garage samt vid stora panoramafönster utan radiatorer, och blir alltså alldeles för kallt på vintern.
Nu vill vi bryta upp det för att lägga golvvärme under.

Finns det något sätt att bryta upp golvet på utan att förstöra (allt för mycket) marmor? Varje platta är ca 40 * 12 cm och 21 mm tjock.

Tacksam för alla tips

/bastuse
 
Ni kommer ju aldrig att kunna bryta upp ett marmorgolv som är rätt lagt utan att förstöra plattorna. Marmor är ju ganska skört och spricker lätt.
 
Hmmm, jag har nog inget problem att förstöra betonggolvet under, om det skulle möjliggöra att man kan få loss det.

Marmorgolvet är kolmårdsmarmor, vackert och grått och har legat där sedan 1959, och jag skulle gärna spara det om det går...
 
sebastu skrev:
antingen river och slänger du det gamla och lägger nytt eller så höjer du temperaturen i badrummet några grader så blir din gamla golv också några grader varmare. Isolera taket i garage så får du också en förbättring som känns i badrumsgolvet. Om panoramafönster isolerar dåligt så kan du kanske sätta in en extra glaskasett som är bättre? Dom åtgärder sparar din vackra golv och uppvärmningspengar åt dej :)

Tror inte det finns något rimlig sätt att spara det gamla om du så gärna vill ha golvvärme. Kolla först hur mycket ett nytt golv av samma material kostar idag .....
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.