Hej!
När kan man lägga på takpannor (betong) på taket. Taket är färdigt förutom takpannorna. Det har snöar en hel del (som alla vet). Räcker det att skotta av all snö eller måste det vara torrt också innan pannorna läggs? Vi har ställningar uppe så vi vill göra det så snart som möjligt.

Mvh/
Vanja
 
Skotta och försök sopa av så mycket som möjligt så blir det bra. Är det bara lite snö kvar så blir det ännu mindre vatten när det smält. Har ni reglat med både strö och bärläkt rinner vattnet ner och ut vid takfoten.
 
janwide
Har ni lagt underlagspappen är det bara en fördel om ni får på takpannorna så snart som möjligt. Kvarvarande fukt vädras ut mellan / under pannorna.
 
Vad bra! Tack för svaren:)
 
tidigare inlägg stämmer inte om läktningen inte är gjord för när du spikar på läkten så tar du hål i tätskikten och då kan du i värsta fall få fukt i taket..

vänta tills det blivit snöfritt och varmare än vad takpappstillverkaren rekomenderar om du är tvingad av oseriösa byggföretag så skulle jag rekommendera att värma taket med byggtork i luftspalten tills taket blir torrt och snöfritt sedan läkta med tryckt läkt grov dimension som håller att gå på så att byggfirman inte springer på pappen och rostfri spik
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.