Har en väldigt öppen frågeställning.

Vi ska till att bygga ut vårat kommande hus i två plan med en yta på nedre plan på ca 70 kvadrat.
Är kort och gott ute efter erfarenheter och tips. Var kan man spara pengar? Var ska man inte spara in?
Allt är av intresse då vi vill ha lite på fötterna när vi kontaktar en hantverkare.
Det nybyggda kommer att innehålla både badrum och kök.
Svårt att säga ett pris på sånt här, men är det någon som vill gissa så är vi tacksamma.

Tack på förhand!
 
Är väl lite väl naiv när man ställer den här frågan, men med dagens utbud vet man aldrig. Finns det någon "checklista" på en utbyggnad med rimliga priser på vad var och en sak skulle kosta. Som sagt lite naivt kanske, men värt ett försök.
Tack
 
Ni måste först själva skapa någat att räkna och resonera kring. Börja med att rita upp en planskiss på hur ni verkligen vill ha det. Låt denna ta en tid och ense så gör flera. Bestäm vilken ni vill gå vidare med. Är det tekniskt komplicerat kontaktar ni en konstruktör (för balkar, avväxlingar el liknande. Akta er för arkitekt, eller var i så fall tydliga med att ni vill ha en konstruktionsritning på ERT utförande. Annars ritar de alltid något eget. Nu har ni underlag att fråga priser på. När ni fått in priser kan man utifrån dessa gå vidare med nästa beslut.Har vi råd att göra precis så här? Ligger vi på gränsen, vad kan vi "banta" ner? etc. Eftersom ni vill ha "dyra" utrymmen som kök och badrum här så kommer kalkylpriser på m2-yta att slå fel, onödigt att gissa priser då utan underlag, då detta skulle kunna få er att avstå hela projektet, kanske i onödan.
 
Tack för info! Satte igång och letade direkt. Hittade en "Hobbyritare" som hjälper oss med skisser då vi själva är för "gröna" på det här. Som sagt tack!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.