Hej! Undrar om någon har erfarenheter av att pressa priserna från hustillverkaren?

I vårt fall handlar det om Götenehus. Vi undrar om ni har några bra argument som biter på dem?

vi har också lite speciella omständigheter. det har visat sig att grannen och vi troligen kommer att bygga med samma leverantör och kanske även samma hus (lite trist om husen blir för lika, men vi jobbar för att det ska se olika ut med tillval mm)? Frågan är om detta kan funka som argument, alltså, Götenehus kan bygga två likadana hus precis bredvid varandra under exakt samma tid. rimligen borde det underlätta markarbete, platta, leveranser mm?

jag är oerhört tacksam för alla tips och argument. idag har vi fått ett pris på 1 775 000 kr för ett Tingsholm.
/m
 
Nu vet jag ju inte om ni bygger med totalentrepenad eller så. Men den största prutningsmöjligheten borde ju ligga på grunden och ev andra grävjobb. Och då om ni och grannen kan göra en gemensam upphandling av det (vilket kan vara juridiskt riskabelt). Dels därför att det nog framförallt är på dom delarna som man kan minska framkörningskostnader etc. Dels därför att grundentrepenören (bör) vara mer konkurrensutsatt. Dvs det är lättare att ställa några enrepenörer mot varandra. Än huslevetantörer (ert val är oftast spikat innan det blir hårda prisdiskussioner).
 
vi bygger nyckelfärdigt och har fått priset 1775000 kr för Tingsholm. tillkommer gör ju markarbeten, som jag vill att Götenehus ska sköta det också.
har hört ryktesvägen att en på detta forum fått cirka 10 procent i rabatt på sitt nyckelfärdiga Sparreholmshus (också Götenehus). det skulle sitta fint, kan jag säga, med tanke på alla kostnader som börjar rasa in.
 
thedoveboes skrev:
har hört ryktesvägen att en på detta forum fått cirka 10 procent i rabatt på sitt nyckelfärdiga Sparreholmshus (också Götenehus).
Har själv byggt ett Götenehus och känner en säljare på desamma och utan att ha 100% koll (99 ?) på alla stöd och kampanjer så kan du nog räkna med att 10% bara är ett ogrundat rykte. Det skulle innebära 177.500 i rabatt. På detta skall en säljare tjäna någon krona och sedan hustillverkaren. Det faller på sin egen orimlighet.
Om du skall vara realistisk så räkna på mellan 2-5%. Äger Götenehus tomterna och området är attraktivt (fler på kö) så försämras din förhandlingsposition.

Det stämmer ganska bra som hempularen skriver att markarbetet är den post som kan bli billigare vid "samproduktion". Ni kan dela på etableringskostnader och transporter.

Äger ni själva tomten så är ett argument att ni vänder er till en annan tillverkare! Det biter nog och kan göra att säljaren skakar fram några extra kronor i rabatt.

Några bättre tips är att ni låter grannen bygga sitt hus före er så ni hinner se vilka planmässiga och byggmässiga misstag dom gör. Verkar hantverkarna bra så kan oxå ett krav mot Götenehus vara att använda dem. Är de kass så...
Lära sig av andras misstag är ett billigt sätt att få saker och ting bra.
 
vi fick mellan 40-70 000 kr i rabatt(40 vid delad entreprenad och 70 vid total) på ett hus om vi utgick i från stardritning och ej gjorde några ritningsförändringar
 
Tiderna då man kunde pressa priserna 10% är förbi. Det är bara att inse.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.