Hej.  
 
Min sambo och jag är mycket nära att slå till på en underbar tomt på toppen av en klippa med fantastisk havsutsikt i västsverige. Tomten har byggrätt på max 130 kvm och vi ser framför oss ett relativt enkelt hus på alla sätt och vis, men med helst hela eller största delen av fasaden med utsikt över havet i glas. Har ni några tidigare projekt på ett mindre hus med mycket glas åt ena hållet? Av naturliga skäl kommer utsikten vara fokuspunkten i huset och vi vill verkligen lägga våra pengar på att maximera nyttan av den, hellre än på maximal kvadratmeteryta eller antal rum, etc.  
 
Våra behov på sovrumsfronten är bara ett sovrum för oss, samt ett för gäster. Inga konstigheter - maximal valuta för pengarna på gemensamytan är det som räknas och vi uppskattar öppna planlösningar. Naturligtvis är detta knapphändiga uppgifter för att ge estimat, men tänk maximal enkelhet inomhus, bortsett från de stora glaspartierna mot havet (långsidan av huset) så ifall ni har några tidigare projekt som påminner om vad vi söker kanske det går att säga om vi kan förvänta oss 1-1.5 miljoner, 1.5-2 miljoner, eller mer därtill, för ett nyckelfärdigt hus? Vi vill i detta första skede främst pejla in vilka hustillverkare som känns mest intresserade av att hjälpa oss göra något speciellt av det läge vi har utan att vräka på så hela omgivningen går förstörd. Vi förstår naturligtvis att alla inte kan erbjuda anpassade hus till denna grad, men det vore ju' kriminellt att inte försöka göra det mesta vi kan av utsikten. Maximal nytta av husets yta är oändligt mycket viktigare för oss än att få ut fulla 130 kvm, så ju mindre desto bättre förutsatt att huset inte känns som ett litet fritidshus bara. Vi vill ha ett rejält men opretantiöst hus som smälter väl in i landskapet.

Alla tänkbara skisser eller bilder ni kan ha sedan tidigare snarlika projekt vore kanon. Vi har tittat igenom det som finns på er webbsida noga, men på det stora hela är det för stora hus för vad vår byggrätt tillåter. Närmast ligger nog 305 som Nils Nordkvist ritat. Banta det så mycket som bara går för att passa våra mått så är vi kanske något på spåren.
 
Hej!
Tackar för er förfrågan.
Vi anpassar alla hus och tar hänsyn till tomt, era önskemål och budget. Vår representant hjälper er att hitta rätt arkitekt för den stil av hus ni tänkt er och utifrån den skiss som tas fram görs sedan en kostnadsberäkning. Vår representant har tillgång till vår skissbank som innehåller tusentals skisser. Dessa är till hjälp för att finna rätt arkitekt till just ert drömhus.

Ett alternativ är att titta på ONVbolig, som är en husserie framtagen av arkitekt Søren Rasmusen i Köpenhamn. Här är alla delar i huset väl genomgångna i minsta detalj, både exteriört och interiört. På vår hemsida finns under rubriken Inspiration en länk till dessa hus som finns i 6 olika varianter.
Kontakta gärna någon av våra representanter i Göteborg, namn och telefonnummer finns på vår hemsida www.willanordic.se.

Lycka till!

Mvh Mattias Hjälmeby
Willa Nordic AB
 
Jaha det är där det huset gömmt sig!!! Jag har spanat en hel del på det i diverse tidningar, men missat att ni hade det på er webbsida också. Det gick så långt att jag ryckte fram mina ritsaker från nästan 15 år tillbaka i tiden när jag själv jobbade på arkitektkontor och började skissa på en motsvarighet.

Tack för svaret och tipset.

Det känns verkligen sådär naivt spännande att ha börjat resan mot ett nybyggt hus.
 
(Inte i Sverige, sa ursakta jag saknar svenska tecken just nu)

Nagra fragor till om ONVbolig, bara for att bekrafta - jag antar att det gar att valja lite olika material for golv och kok, eller hur? Galler detsamma med fasad och fonsterfarg, dvs gar det att fa tradelarna behandlade for att battre smalta in emot klippor och nagra enstaka granar? Tex jarnvitriolbehandlat (osaker hur fargen i sa fall blir pa just sibirisk lark i och for sig) och kanske nagon mindre dominant farg an svart runt fonstren?

Hur pass gar grunden att anpassa efter klippan? Gar det ha huset delvis pa stolpar, eller maste man hyvla/spranga bort sa det ar helt plant?

Jag antar att huset gar att fa spegelvant ocksa. Vi kommer av naturliga skal vilja ha langsidan mot solnedgang och hav namligen, sa det skulle vara ett krav att huset gar att spegelvanda jamfort med ritning.
 
Hej Carl-Magnus!
Trevligt att ni gillar vår husserie ONVbolig. Dessa hus är framtagna med noggrannt utvalda material i golv, kök mm och skall inte förändras. Vissa tillval har vi dock tagit fram. För att hålla nere priserna är det därför viktigt att just på dessa hus hålla sig till de material vår arkitekt föreslagit.
Givetvis finns alltid en möjlighet att göra ett hus helt efter era önskemål och enligt vår ordinära byggprocess, men just ONV har visat sig vara ett snabbt och billigt sätt till ett mycket trevligt hus.
Vi levererar husen antingen med sibirisk lärk målad med en pigmenterad olja (lite rödpigmenterad) alterntivt i svart utförande. Det skulle vara möjligt att göra huset med järnvitriol, men vi skall i så fall samråda med arkitekten ang. fönsterfärg etc.

Grunden måste vi anpassa. Just nu skall vi börja tillverka ett ONV A3 med sluttningsplan innehållande tvättstuga, förråd, något extra sovrum och en carport. Det blir en mycket fin lösning. Spegelvända huset är inga problem.
Du får gärna ringa mig på 0708-564874 för mer info kring dessa hus och hjälp med en representant som hjälper dig igenom hela processen till färdigt hus.

Ha en trevlig sommar!

Mvh Mattias Hjälmeby
 
Svart later som ett utmarkt alternativ pa fasadens tra och loser ocksa biten med fonster som ar snappet for dominanta i sin farg i mina ogon. Jag foreslog bara jarnvitriol ifall arkitekten absolut kande att traet skulle bibehalla en mer levande karaktar, men svart ar inga problem for oss. Har du nagon bild pa den pigmenterade oljans slutresultat (dvs den nagot rodaktiga tonen?). Inte for att jag tror pa den over svart, men det lat som ett intressant designval.

Vi har inga storre forandringsbehov av det akutare slaget. Mojligen ett kok i en direkt mork ton istallet for det vita, speciellt ifall huset utifran skulle vara svart ocksa. Golvet kan vi utan tvekan leva med - det ar bara jag som ar sa gruvligt fortjust i morka klinkersgolv (vilket ocksa skulle anspela pa klipporna huset i sa fall skulle sta pa). En sa pass speciell losning som ONVbolig bor nog halla sig valdigt nara arkitektens tankar hursomhelst, sa det var just alternativ som denne tankt sig som jag syftade pa. Huset ar sa pass mycket ett design statement att nagot annat vore tokigt.

Nar jag ar ater hemma i Sverige ska vi aka och ta en rejal titt pa tomten igen for att se om det finns behov av udda grund (som jag namnde tidigare), eller om det borde ga att valja en standardgrund. En situationsplan kompletterat med lite bilder borde vi kunna astadkomma innan vi tar kontakt sa det ar lattare att se for er vad det ror sig om ocksa.

Tack igen for dina bra svar,
Carl-Magnus
 
Hej igen Carl-Magnus!
Har du möjlighet att mejla mig din mejladress så kan jag skicka över information kring den rödpigmenterade färgen. Mejla till mattias.hjalmeby@willanordic.se

Med vänlig hälsning
Mattias Hjälmeby
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.