Vi har ett gammalt laminatgolv (fortfarande schysst men fel utseendemässigt) som vi vill täcka med ett nytt laminatgolv. Tanken med att behålla det gamla laminatet under är att det då utgör ett extra isolerande lager mot grunden. Vad tror ni om det?

Sen till nästa fråga, ska vi använda foam eller grålumpapp mellan det gamla och det nya laminatgolvet?

/ Elin
 
Det blir besvärligt med dörrar lister dörrfoder mm.
Sedan kan det nog bli lite extra "glappigt".
Jag tror att det extra skyddet är väldigt litet.
Om det är ett problem finns det bättre sätt att åtgärda det på
 
Den isolerande effekten kommer ni inte ens märka.
Slit upp det och lägg foam. Varför inte trä? Med trä kommer det bli mer isolerande än med dubbla laminat golv. Sedan snyggare och skönare.
 
Ok. Vi har bestämt oss för ett laminatgolv eftersom vi vill ha ett tåligt golv medan vi har vilda småbarn. :) Så den biten har vi redan bestämt. Men då är frågan om vi ska riva ut det gamla ändå kanske....
 
Tåligt kan väl diskuteras. Blir det en skada i laminat är det kört medan de går att fixa på trä och då kan man ändå slipa en massa ggr. Sedan känns laminat väldigt dött och obehagligt att gå på jämfört med trä. Men ni har bestämt er så jag ska vara tyst. :) Riv ut de gamla iaf. :p

Ha det så bra och lycka till.
 
Laminat är svinkallt så den bästa isoleringeffekten uppnås genom att lägga annat golv. Trägolv, linoleum eller plastmatta är betydligt varmare att gå på utan några mer åtgärder.
 
Jag brukar använda papp under. Tycker det blir lite för mycket svikt i golvet med foam.
 
Nu har vi nog bestämt oss för att riva ut det gamla golvet i alla fall. Det nya laminatgolvet är dessutom lika tjockt som det gamla, så gör vi så så slipper vi trassel med dörrar, trösklar osv.

MEN sista frågan då, foam eller lumppapp? Pappen sviktar mindre, det är bra, men finns det några fördelar med foamen? Vi kommer köpa ett laminatgolv som heter Pergo Festival (139 kr/kvm ord pris, nu kampanj 99 kr/kvm) och som vi förstått det har det golvet inget inbyggt "soundblocksystem", dvs ett ljuddämpande lager direkt under laminatskiktet. Så vad tror ni, är foamen att föredra då kanske? Eller ska vi köra papp?
 
Foam helt klart för att slippa laminatkänslan. :D
 
Sådär ja, nu är golv och foam inhandlat! Nu ska vi bara riva ut det gamla golvet innan vi kan börja lägga det nya. Tack för era svar i den här tråden! :)

/ Elin
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.