Jag har sökt här på sidorna efter kvalitetsansvarig för vårt bygge i Stockholm (Vallentuna). Jag har hittat 2 som rekommenderas här och ska kontakta dom. Men det jag undrar är egentligen lite mer generellt hur man hittar dom. Något mer som Gula sidorna liksom. Finns det något sånt??
 
karf.se (kvalitetsansvarigasriksförening) där har du många samlade.
 
Vi pratade med kommunens byggavdelning och de rekommenderade en person som vi sedan anlitade. Vi var jättenöjd med honom.
 
SBR
www.bygging.se
Titta under specialister, kvalitetsansvarig enl PBL, för att hitta en i din region
 
Tack för alla svar. tycker man brukar hitta allt genom google, men här var forumet mycket bättre.:)
 
Ja, Boverket har en lista men Boverket ansvarar INTE för den. Jag anlitade en av dessa "ackrediterade konsulter" för ett enklare ritningsuppdrag men värre totalt inkompetenta och okunniga felaktiga ritningar har varken jag eller kommunen knappast sett tidigare. PÅ kommunen skrattade de nästan över att jag hade anlitat "den där på Byggsupporten"...
 
kaptenkloss skrev:
Ja, Boverket har en lista men Boverket ansvarar INTE för den.
Boverkets ansvar för listan är den att de som står upptagna på listan är certifierade kvalitetsansvariga på ett ackrediterat företag.
Det certifieringen innebär ar att man kunnat styrka tillräckliga kunskaper genom ett godkänt prov samt att man har tillräcklig arbetslivserfarenhet och teoretisk bakgrund.
Att vara kvalitetsansvarig är inte detsamma som att vara kunnig kontruktör.
Det är två skilda yrken såsom tex rallyförare och mekaniker. Det finns naturligtvis de som kan vara bra på båda yrkena, men vanligare är det nog att man är mer specialist på det ena.
Att man är certifierad innebär altså att man klarar de formella kraven, men säger ingenting om hur man utför arbetsuppgifter i praktiken. Det kan endast referenser upplysa om.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.