Hej!

Hoppas det är någon här som har sett ett sådant och kan tipsa var vi ska leta.
Jag föreställer mig en blank mosaik av röd-mörkröd-svart mix.
I stil med bilderna jag hittat på nätet, det på kakelonnet känns dock lite väl dyrt och inte behöver jag en mosaik som är tål högt slitage och är frostsäkert heller. Vårt kök är idag bara svart och vitt så vi vill ha in lite färg.

http://farm3.pics.objektdata.se/pic...07DB1DA8BAC42B681A45ABA2465AA21.jpg&sizex=650

http://www.kakelonnet.se/sv/article/62/mosaik_nz_rosso_nero_30x30

Edit: det verkar vara en väldigt stor skillnad i pris på mosaik...
Den här ser ganska rätt ut i färgerna men hade tänkt mig en mörk fog - tycker det inte alls blir fint med vit fog, ser ju nästan rosa ut ihop med mosaiken. Men huuuu så dyrt! :(
http://www.kakelspecialisten.se/sortiment/visa_bild.asp?ID=82
 
Redigerat:
Den första mosaiken du länka till va jättefin! Vet någon vilket märke de är på den? Ser ut att vara glasmosaik.
 
Visst är det fint! Jag såg den i en annons i DNs bostadsbilaga, kanske skulle man ringa mäklaren som kan fråga säljaren om det kanske var denne som la in mosaiken och vet...
 
pk80 skrev:
ser ut o va samma som vi har hemma. i så fall är den från scisis
[länk]
Jag hittar inga återförsäljare på hemsidan, vet du var i Sverige man kan hitta deras mosaik? :)
 
Ojoj, jag bläddrar bland deras utbud http://www.sicis.it/mix/mcl.htm och hittar såååå snygg mosaik på sidan 142 (första sidn om man klickar på "red passion" där nere. Oj så snyggt - och så står det inte vad just den heter. Men undrar fortfarande vilka butiker som säljer detta snygga och säkert svindyra mosaik... Vad fick du betala per kvm ungefär, pk80?
 
den heter cubic203 köpte den på interkakel för 4300kr/kvm.
svindyr är den men det var d värt den är hur snygg som helst skiftar i färger beroende hur ljuset faller på den
 
Och som budgetalternativ har Bauhaus en mer blank glasmosiak i röd + grå + svart för en spottstyver. Men inte allas samma liv.

Liite tyskare variant av den italienska modellen...
 
Jakten på svart-röd mosaik har fortsatt och idag hittade jag helt av en slump en helt fantatisk mosaik. Jag var på Konradssons Kakel i Bromma, men blev missnöjd när jag hittade en mosaik jag spanat in i katalogen, så snygg i miljöbilden men så tråkig i verkligheten. Nieble antracit var det. Helt annan färg alltså....

Men jag begav mig ut i snömodden med barnvagnen och såg nåt ställe tvärs över gatan, Kakelpalatzet. De bygger om hela området så alla trottoarer är väck, jag sprang med barnvagnen på bilvägen som värsta galningen - usch. Nåja fram kom jag och fick syn på denna mosaik från Vidrepur: http://www.cooltiles.com/vid955.html och tänkte att det var synd att den inte var blank. Den är verkligen helmatt.

Jag trodde inte det var sant när jag tittade vidare och såg denna dröm! Svart/röd blank mosaik, jag har hittat det jag letade efter! Pris 1250:- /kvm. :)
http://www.cooltiles.com/vid782.html
Kolla på miljöbilden, jag har dock inte tänkt ha vit fog utan mörkgrå eller svart.

Vad tror ni? :))))
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.