Ericc
Du måste få tätt underifrån. Är det ett vanligt uterum utan isolering i bjälklaget?
Om det är det så ska man lägga plast i mellan bjälkar och trall för att minimera fukten att vandra uppåt. Värmer du som det verkar vara nu får du bara mer fukt som stiger upp i rummet som måste ventileras ut
 
är de ett nybyggt uterum har man alltid fukt första kanske tom andra året... pga den fukt som står under uterumet.. men det torkas ju ut efterhand... och att få tätt underifrån är aldrig problemet, såvidare man inte har ett fall in mot huset där vatt net rinner in under uterummet.. då bör man istället dränera om huset...
 
Ja, det är ett vanligt uterum med trall och därmed är det inte tätt under. Har förvisso en uterumsmatta som säkert bromsar en del fukt, men definitivt inte allt.

bränski - Hur menar du? Markfukten försvinner ju aldrig. Det behöver inte rinna vatten under uterummet för att det ska bli fukt, utan är normaltillståndet i utomhusmiljö. Huset är bara några år gammalt så det beror inte på dålig dränering.

Jag tror mycket väl att fukt underifrån bidragit till nedisningen under den tidiga vintern, men de senaste månaderna har det varit torrt och kallt så nu stiger nog inte så mycket fukt underifrån. Det blir svårt att hindra fukten utan att göra om golvkonstruktionen, vilket inte är aktuellt. Ska därför testa med att ta bort isoleringen i taket så att fukten kan stiga uppåt istället. Förhoppningsvis blir det bättre då. Tack för förslagen i alla fall.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.