L
Hej!

Vi har hittat ett hus byggt -70 som vi tycker väldigt mycket om. Det är på 119 kvm + hel källare och vidbyggt garage. Mycket är gjort utvändigt: Tak, fasad 2007 (tilläggsisolerat 45mm) och bergvärme installerat 2003. Dock verkar det inte blivit mycket gjort inne de senaste åren och köket är original från -70.

Vi tycker att det luktar nånting på ovanvåningen, men i källaren känns det helt annorlunda, dock lite källarlukt. Golvet i gillestugan har varit fuktskadat och utbytt 2007. Huset är vad jag vet inte omdränerat sedan det byggdes.

Huset är besiktat 2007 då det senast såldes (2 ägare tot.) med ett bra omdöme inga stora brister förutom att det påpekade att träinklädda väggar i källaren är en riskkonstruktion. Dock inga anm. på fukt eller dylikt.

Huset är uppfört i egen regi av den som byggde huset och verkar välbyggt och välunderhållet.

Nu till frågan: är det någon ide att gå vidare med besiktning. Om besiktningsmannen inte tycker att lukten kommer från något otillbörligt, vågar man köpa huset då. Vad kan lukt komma från om inte från mögel, syllare etc.?

Om det inte kommer från något allvarligt, tror ni det räcker med att renovera ytskikten, måla taken, byta köket etc.?

Kan ju nämna att huset inte har ett jättebilligt utg. pris utan är bland de dyrare i området dock också det största och mest underhållna.

Mvh,
Jonas,
en orolig husköpare
 
Redigerat:
L
Kan meddela att vi drog oss ur köpet! Orkar inte gå och oroa mig för detta så det var lika bra...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.