Hejsan!

Vi har haft 2årskontroll och det är några sprickor som ska lagas. Några av de är mitt på målade väggar. Ska de då måla hela väggen eller bara sprickan? Om de bara målar sprickan syns det ju tydligen men jag vet inte om man kan kräva att de målar hela väggen. Och vem ska betala för materialet (färg etc)? Är det vi som äger huset eller är det företaget som har byggt huset?

Tack ska ni ha!

/Jana
 
vi hade många sprickor i huset och de var där och spacklade en dag och målade en annan dag, syns inte var de har målat trots att de bara har målat där sprickorna har varit
 
De skall laga på ett sådant sätt att det inte märks någon skillnad mellan det som är lagat och det som är gammalt.
Om de bara målar lokalt får entreprenören avgöra, huvudsaken är att resultatet blir bra. Om det inte blir det så får de ju göra mon det tills de lyckas.
Materialet skall självklart entreprenören stå för. Dock brukar man vid inflyttning få behålla en del kakel, färgslattar, tapeter etc. för att man skall kunna använda exakt samma material vid lagningen. Om ni fick sådant vid inflyttningen, men har slarvat bort det eller använt till annat så får ni själa betala materialet som behöver köpas.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.