Vi har två badrum i vårt hus som är byggt -64 som vi precis flyttat in i. Nyligen hörde jag droppljud inifrån väggen på toaletten på nedersta planet. Har testat lite och droppljuden kommer efter att vi spolat i handfatet i det övre badrummet. Vad är detta? Är orolig för att ett rör är paj och att det rör sig om en vattenläcka. Jobbigt bara att det är inuti väggen.

Någon som varit med om nåt liknande eller har synpunkter/teorier?

Hur går vi vidare? Vem ska man ringa i ett sånt här läge?
 
Droppar det inte i själva avloppsröret i väggen bara? Om ni inte har ihåliga väggar så borde en vattenläcka inte höras så mkt.
 
Det måste inte vara läckage. Det kan vara ett stick-slip-fenomen mellan rör och det som röret ligger mot när röret blir längre pga värmen. Din beskrivning tyder lite grann på det eftersom ljudet bara hörs när du spolar i kran. Ljudet som uppkommer kan påminna om dropp. Är det någon skillnad om du spolar bara varmt eller bara kallt?
 
Ser 2 alternativ, antingen om du kan öppna väggen från baksidan för att kolla upp det eller ringa någon som kan gå in med en kamera i avloppet och kolla. Här har företaget som kör spolbilar / slamsugning kamera och tar typ 600kr för en filmning.
 
J
Droppar det hela tiden eller bara en kort stund efter det att ni använt toaletten?
 
Om du tar loss ett vattenlås, lämpligen handfatets på undervåningen och lyssnar i röret när det droppar, så kan du säkert avgöra om det är i röret
eller utanför.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.