Vi har en källare med ett golv där det förut fanns en heltäckningsmatta fastlimmad. Under limmet finns en påmålad fuktspärr från 1970-talet. Vi har fått rådet att ta bort fuktspärren så att golvet kan andas. Sedan kommer vi antagligen att lägga på en nålfiltsmatta, som andas.

Idag har vi spenderat 12 timmar åt att slipa betonggolvet, huah! vilket jobb! Kanske maskinen vi hyrde på bauhaus var lite klen och golvet är inte helt jämnt, så vi har inte fått bort all "fuktspärr". Gör det något att det sporadiskt finns kvar av fuktspärren, är det viktigt att få bort allt? Golvet borde väl kunna andas nu, när fuktspärren inte är intakt. Vi kommer ju att lägga på nålfiltsmattan som vi inte limmar, så det kommer inte att synas.

/Camilla (som inte vill slipa fler betonggolv ;-) )
 
Fargen ska bort for att golvet ska andas, rimligtvis i foljd av detta argument sa ju mer man tar bort av fargen och perforerar sjalva ytan sa borde det rimligtvis medfora battre resultat ju mer man tar bort.

Slang upp en bild sa ser vi vad det handlar om, svart och latta ert samvete om vi inte vet hur det IGENTLIGEN ser ut. ;)

ar plattan fuktig sen sa kanske ni borde ta dit en avfuktare och lata den torka ur innan ni lagger pa mattan och staller dit mobler, om det nu ar just andningen som ar problemet och inte draneringen eller ett sonderrostat vattenror.
 
Hej,

Vi har haft en fuktkonsult där som mätt halten i plattan och och det ser ok ut. Mätningen gjordes nyligen och just nu är det som bekant inte så fuktigt i marken. För typ 20 år sen var det ett inläckage av vatten vilket resulterade i en ny dränering. Han tyckte dock att om vi ändå skulle ta bort den heltäckningsmatta som var lagd så vore det bra att ta bort fuktspärren på golvet för att det kan leda till att ev. fukt trycks ut mot väggarna och upp i dessa. Vi har tagit ner träpanel och isolering från väggarna som inte var kännbart fuktig men däremot möglig. Det har även mätts i väggarna och vi behöver inte dränera om.

Så för att förebygga eventuella framtida problem så har vi slipat golvet. Frågan är om vi har uppnått vårt mål att golvet numera andas, eller är det viktigt att få bort prexis allt för att golvet ska andas bra? Jag kan lägga ut en bild ikväll.

/Camilla
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.