Köpte hus i september 2005. På den tiden man kunde anmäla sin elförbrukning själv. Enligt säljaren var då beräknad årsförbrukning 22150 kwh. Då elbolaget gjorde sin årliga avläsning hoppade den faktiska förbrukningen upp på 33150 kwh.

Familjen som bodde i huset var två vuxna och 4 barn. Vi som köpte var enbart två vuxna så jag finner ingen logisk förklaring till denna skillnad i elförbrukning.

Kan man anmäla detta som ett dolt fel??

Tacksam för svar!
 
Nej,,
 
Finns ingen kamin eller annan värmekälla som de kan ha använt?
 
Dolt fel? På vilket sätt skulle det ens vara ett fel?
 
Som sagt inget dolt fel. De som bodde där innan kanske inte använde alla lampor?
 
Dolt kan det inte vara i och med att Du enkelt kunnat kolla säljarens förbrukning på senaste sluträkningen.
Men sen säger det ju ingenting egentligen, vi gör av med olika mycket el helt enkelt.
Så lägg din egen energi på att se över er egen förbrukning är mitt råd.
 
Uppvärmning med el? Har ni varmare inne än de hade? Om man t.ex har 21-22 grader istället för 18-19 så blir det ju en rejäl skillnad.
 
O
Varför tror folk att allting är dolt fel för? så fort någonting inte stämmer så är det dolt fel...
Saker man lätt kan kolla är inte dolt fel. En högre förbrukning en den planerade är inget dolt fel. Eftersom folk lever olika.... Om dom var 6 pers så hade dom kanske lampor å datorer på i varje rum? eller en tv på i varje rum? det finns massa olika tankar... men som sagt ovan, Vad hade dessa för temperatur i huset? Vad har du själv för förbrukning? det kan vara intressant att veta i detta fall, om man en ska kunna säga nånting....
 
På elräkningarna vi får står årsförbrukningen specificerad. Vad stod det för förbrukning på säljarens räkningar? Stod det (ungefär) 22150 eller 33150?

Svägerskan med make köpte stort, gammalt hus där driftskostnaden visade sig vida överskrida vad som utlovats. De tjafsade med mäklaren/säljaren och fick tillbaka lite pengar. (Ungefär skillnaden för ett par år... Vet inte hur mycket energi de lade ner på processen.)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.