Problem startade när oljan tog slut å det var ca 16-17 grader i huset! Nu har vi installerat pellets. Problemet är luft i ett elementen! I ett sovrummet på övervåningen! (antagligen det som ligger längs från panna) Har luftat det att par gånger & det har funkat nångra dagar innan samma problem uppstår igen! Måste jag fylla på vatten någonstans?!?!?
 
Du behöver nog fylla på det lite.
Gammalt hus: Då kanske du har ett öppet expansionskärl uppe på vinden, och en kran nere vid pannan där du fyller kärlet. Överflödigt vatten kommer tillbaka genom ett rör från kärlet och landar i en golvbrunn nånstans kring pannan?

Nyare hus: Då har du nog ett expansionskärl som sitter vid pannan och om du har tur en manometer på denna. Se till att du har tryck i denna, lite mer än motsvarade vattenpelare till högsta punkt. 0,1 bar = 1 meter vattenpelare. Kranen sitter säkert där nånstans...
 
Huset är från -64:a! Det sitter ett axpansionskärl på pannan som tidigare ägare monterat! Hmm ska se om jag hittar rätt rör för påfyllning, finns ett par att välja på, men logiskt sett så borde det vara ett rör som kommer från ett annat vattenrör eller liknande :-/
 
Jodå, du är nog på god väg då. Tur att de monterat ett modernt exp.kärl iallafall.
Du bör se att trycket ökar när du öppnar kranen. Minsta lilla påfyllning skall öka trycket i ett slutet system. Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.