Wow! Vart fick ni tag på kameran och vad kostar det? Antar att ni hyrde.
 
Måste det vara under en viss temperatur ute för att kunna använda en sån kamera rättvist?
kanske måste vara natt också så inte solen lyser upp eller?
typ -20grader mitt i natten och helst utan synlig måne :) eller funkar det året runt?

Coolt att man kan se vart värmen försvinner iallafall :)

Ytterdörren ser absolut öppen ut faktiskt.. sitter det någon tätningslist runt den? har ni testat gjort nå ändringar och sen fotat på samma ställe igen för att se hur det skiljer? :)
 
igentligen så behöver inte vara någon speciel temperatur ute. Bara det inte är samma temp ute som inne.. Dock är det enklare att se om det är en stor temperatur skillnad mellan ute och inne.

Olika temperaturer ger olika färger ju mörkare desto kallare.

Bla Brandmänn använder en sådan kamera när dom letar efter folk i olika byggnader..
 
Lånade IR-kameran på jobbet av vår systemgrupp. Den är typ 100 år gammal och minneskortet är stort som ett vykort och håller 16MB!! Men den fyller sitt syfte som ni ser på korten. Jag valde att ta utomhusbilderna sent på kvällen då solen gått ned och det var ett par minusgrader för att slippa kontrasterna som solens ljus gav. (kameran ser kvarlämnad IR-värme om man har lagt handen på ett träbord ett par minuter efter så den är riktigt känslig!) Men större kontraster mellan varmt och kallt är ju bättre förutsättningar även om man kalibrerar kameran varje gång man ska ta en bild för att få optimalt färgomfång på bilderna!

Det drar kallt från ytterdörren och vår snickare har varit en gång och försökt att justera men som syns på bilden så har inte lyckats ännu! Men vi har ju vanliga friskluftsventiler så huset är ju inte tätt för övrigt så lite luft genom ytterdörren är väl inte så farligt ....?!
 
Cramo hyr ut värmekamera, kostar ca 1400:- + moms per dygn.

Så länge det är ca 10 graders temperaturskillnad eller mer så funkar det bra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.