Börjar så smått fundera på belysning i köket. Rummet är avlångt, 4*8 meter, och vi kommer att ha en köksö vid själva köksdelen och matplatsen i "andra änden" av rummet. Över köksbordet vill vi ha en "lång" lampa med ca 5 "glaskupor" och hade först tänkt mig något liknande över köksön fast med färre kupor. Är dock lite rädd för att det ser FÖR lika ut. Kan ni visa hur ni har gjort snälla!
 
  • Gilla
Jocke Rapp
  • Laddar…
Ingen som har belysning ovanför sin köksö??
 
Så här gjorde vi med en gammal stock från huset. Passar utmärkt i vårt kök men vet ju inte hur väl det smälter in i andras kök.

Klicka för kort beskrivning

Kan dé vara nå´t?
 
  • stocklampa.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi funderade länge och väl, till slut kom vi på att inte ville titta på något som hänger ner, så det blev en armatur med 4 st halogenspots som sitter direkt i taket. Ofta finns det ju hela serier med både hängande och takfästa armaturer som gör att du får samma design på de olika lamporna.
 
Den här lampan från Ikea har vi över vår köksö, http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70065917, Glimt med 4 lampor. Finns även med 6 lampor.

Vi har hängt vår ganska högt upp så att den inte stör varken när man sitter eller står vid köksön. Framförallt har den en trevlig touchdimmer dom gör att man inte behöver leta efter ljusknappen varje gång man ska tända och släcka den, det ser jag som en stor bonus eftersom ljusknapp bara finns på ena sidan köksön.

Hur det ser ut i vårt kök kan du se här: http://www.flickr.com/photos/nitram_nosslin/345544670/in/set-72157594447780042/
Tyvärr taget snett uppifrån så man ser inte riktigt höjden på den, men vi är som sagt väldigt nöjda.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.