Sedan några veckor noterat att färgen släpper i källaren. Trodde först barnen kastat saker och skadat putsen, men det är liksom lite "ulligt" och något som tränger fram bakom färgen. Ser bra ut vid golv och tak, inga missfärgningar. Ligger klinker på golven, golvvärme finns men har inte varit påkopplad tre senaste vintrarna pga kostnaderna (oisolerad platta). Ingen konstig lukt att känna heller och nästan överallt känns putsen hård, fast och torr. Det är bara där det släpper det är poröst.

Kan detta var mögel och vad ska man göra åt det? Kan man åtgärda det genom att tvätta med något medel och sedan måla över det?

Vore jättetacksam för kloka synpunkter!! Har fler bilder om det behövs

Magnus P
 
  • DSC_3516.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • DSC_3513.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • DSC_3514.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är kalk som fälls ur bruket. En vild gissning är att det är en yttervägg och att det är en svag punkt i, om det finns, fuktskyddet på utsida.

Är det en innervägg kommer fukttrycket från plattan.
Borsta rent, ta väck bruk som är "bom", slå på nytt bruk, måla med öppen färg. Detta kan återkomma efter en tid, gör då om det igen. Vill du ha en lösning på långsikt bör det utföras en korrekt dränering,samt fuktskydd av ev yttervägg.

Detta ser inte som ett akut fall hur som helst.
 
Ok, tack för snabbt svar! Aldrig haft liknande problem förut men jag vet att det har varit lite glapp mellan ett stuprör och dess fortsättning till röret som går ner i marken på utsidan av huset, någon meter från där putsen släppt. Får börja med att borsta bort och lägga nytt puts som föreslagits.

Mvh och tack!

Magnus
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.