Hej !

Tänkte att det kan vara läge att starta en tråd om endast dimmbara 230V GU10 LED lampor, tror att många är intresserade av det.

Dessa två har jag hittat, varav en som jag provat :

1. General Electric 4W

http://www.eldirekt.se/?artnr=8318803xx&cat_id=38

Fungerar ej som allmännbelysning, bra ljusfärg, dålig spridning, svag. Ganska dyr.

2. Philips Master LED 7W

http://www.eldirekt.se/?artnr=8348834xx&cat_id=38

Har ej sett eller provat, ska motsvara 35W halogen, dyr !


Någon som hittat andra ?
 
Reklamen för den första 4Wattaren säger att den motsvarar 30W halogen vilket är ren o skär lögn. Antagligen jämför tillverkarna ljusstyrkan istället för ljusflödet...allt för att blåsa folk med hutlösa priser. Philips 7Wattare skulle dock kunna motsvara 35W halogen, nästan.
Länkar till fler LED-lampor som verkar bra finns i denna tråd. Köp gärna en av varje och meddela oss hur dom lyser ;)
 
Vad man ska tänka på är att även om LED-sluskällorna är dimbara, så måste man ändå komma upp i minimi-effekten på dimmern.

Jag provade en 7W Philips (E27 glödlampsform) som skulle vara dimbar. Den funkade då INTE att dimra med mina tryckknappsdimmrar hemma.
 
Har någon erfarenhet av hur GU10 LED-lampor funkar i utebelysning. Är de känsliga för fukt, vibrationer osv. Tycker att de vanliga GU10 lamporna slocknar rätt fort...
 
Vad man också ska tänka på är att LED ljuskällor med inbyggt drivdon inte brukar vara speciellt effektiva. Senaste GU10 3W LED jag köpte lyste med 55lumen. Inte speciellt bra för 3W
 
Mätte du upp 55 lm? Hur?
 
Bo.Siltberg skrev:
Mätte du upp 55 lm? Hur?
Nej.. de stod på den, på kartongen eller var jag nu läste de.. Jag tror att de 1W LED spottar vi brukar sätta lyser mer än 55lumen
 
Ja, en 3W borde ge 155 lm, minst. Att sälja en 3W LED som ger 55 lm är väl bedrägeri med tanke på att folk tänker i watt.
 
Kanske hade fallit bort en 1a :)
 
Gurravasa skrev:
Har någon erfarenhet av hur GU10 LED-lampor funkar i utebelysning. Är de känsliga för fukt, vibrationer osv. Tycker att de vanliga GU10 lamporna slocknar rätt fort...
Precis samma åsikt, hade först 50W halogen ute framför garaget, de höll inte länge. Bytte till 35W som höll något längre men det brann ett par st varje år.

Satte för en månad sedan 8 st 2W Desiglight varmvita, de lyser inte lika starkt som 35W men det är helt acceptabelt.

Lite dragning mot lila i ljuset dock, men inte störande. Återstår att se hur länge de håller.

Men 16W ist för 280W är ganska skönt för elräkningen OM de håller bra, kostade 99:- st ( kampanj på Elkedjan ). Går på skymmningsrelä så de är tända nästan hela dygnet nu här uppe i Kiruna.

Mvh Kemi
 
Philips master led 7 W har jag experimenterat med innan jag bestämde mig för köp. Jämförde med en 3 eller 4 W powerled från Kjell & co (kommer ej ihåg då jag lånade den).
Philips lampa lyser mycket behagligt och tillräckligt starkt. Den klarar utmärkt att lysa upp i min trapp där högsta takhöjd är ca 4 m. Jag skulle kunna påstå att med den lampan är LED färdigutvecklat, nu är det bara priset som ska ner...
LEDen från Kjell lös för svagt och med ett blåaktigare ljus, den valdes bort.
 
Blir till att testa några olika tror jag innan jag byter alla lampor till utebelysningen. Har 12*35W igång så det skulle ju bli några watt mindre med LED... Tack för tips!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.